IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да постигнете своите фитнес цели

11 март 2016 06 00

Психическата настройка и средата са много важни

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пролетта идва и е време да спрете с извиненията, които ви държат далече от залата. Да, на никой не му се иска да се поти след уморителния работен ден, но пък всички искаме да изглеждаме добре, особено когато температурите се покачат и започнем да показваме повече плът.

Интересното е, че в началото на годината 25% от хората си поставят за цел да отслабнат и да се стегнат през следващите 12 месеца, ала повече от половината не успяват да го постигнат. Причините са различни, но като цяло неоснователни.

Ето и няколко съвета от експертите, които ще ви помогнат да се мотивирате и вие да сте от тези, които са изпълнили своите фитнес цели за годината:

1. Поставете си постижими цели

Здравословното отслабване става бавно и с упорит труд. Не се изсилвайте с мечти да свалите 20 кг за два месеца, тъй като няма как да постигнете такива резултати и ще се разочаровате. Изгответе си график (например ще тренирам 3 пъти седмично в залата) и бъдете по-снизходителни към себе си. Минус 2 кг на месец е напълно реалистично и постижимо.

2. Обградете се с хора, които имат вашата мотивация

Важно е край вас да има хора, които също се грижат за себе си и имат желание да са във форма. Не само визията им ще ви мотивира, а и те може лесно да ви надъхат и да ви дадат ценни съвети, с които да постигнете желаните резултати. Освен това понякога е по-добре да тренирате с компания.

3. Опитайте нещо ново

Един умен мъж бе казал, че лудостта е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати. Ако сте мразили фитнеса миналата година, защо да ви харесва сега? Може би е време да опитате нещо ново, което да задържи интереса ви! Не знаете какво? Опитвайте различни спортове и упражнения, докато намерите вашето.

4. Комбинирайте

Не само скуката е причина да практикувате различни спортове и физическа активност. Мускулите бързо свикват с даден тип движение и то спира да им действа. По-добрият вариант е да комбинирате няколко вида тренировки/спортове.

5. Почивайте

Въпреки голямото ви желание да постигнете бързо резултати, има вероятност да се претоварите и да се получи обратен ефект или контузии. Има дни, в които наистина не сте във форма и нямате никакво желание за спорт и е по-добре да си дадете кратка почивка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари