IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-кратката и ефективна тренировка

2 май 2016 05 00

Ключът е не в дълготрайността, а в постоянството

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С правилните движения можете ефективно да се изпотите, да напрегнете мускулите и да тонизирате цялото тяло. Вероятно сте чували, че за да работи, една тренировка трябва да трае минимум 40 минути. Това обаче е абсолютен мит! Резултатите идват с постоянство, а не с дълготрайност.

Представяме ви една от най-кратките, но ефективни тренировки, която действа върху всички мускулни групи. Тя е съставена от три упражнения като между всяко има 15 секунди почивка. Ако нямате време, може да започнете само с един сет, а с времето да отправите истинско предизвикателство на тялото си и да правите повече повторения, докато не стигнете 10 кръга. За изпълнението ѝ ви трябва 20 кг щанга и 2-3 кг гирички.

1. Мъртва тяга

Застанете в изправено положение с крака разтворени на широчината на раменете. Гърбът е изправен, а коленете са леко сгънати. Вземете щангата в ръце, изпънати пред бедрата. Клекнете, като внимавате коленете да не изпреварват пръстите на краката, а гърбът да бъде изправен. Изправете се в изходно положение. Направете 15 повторения.

2. Лицеви опори с гири

Вземете гиричките и направете лицева опора, като опирате само тях и пръстите на краката си в пода. При изправяне се завъртете в страничен план и изпънете дясната ръка нагоре. Направете по 5 повторения с всяка ръка.

3. Напад с подскок

Направете напад с десен крак напред. Гърбът е изправен, а коляното отново не трябва да е точно над глезена, когато стъпалото докосне земята. Помогнете си с ръце, докосвайки пода, сякаш сте в изходна позиция за спринт. Оттласнете се от пода, за да се изправите, но не докосвайте земята с десния крак, а в процеса на изправяне повдигнете коляното максимално високо и отскочете с помощта на опорния ляв крак. Веднага „паднете“ отново на напад със същия крак. Направете по 10 повторения с всеки крак.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари