IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли сексът да замени упражненията?

24 август 2016 05 00

Какво се случва с тялото по време на интимните ласки

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сексът не е просто едно приятно изживяване, а и изпитание за тялото. Ето защо според доста учени, той може да бъде сравнен с тренировка.

Уви, това би била чудесна новина за тези, които не обичат да ходят в залата, но за съжаление креватните изживявания няма просто магически да им помогнат да отслабнат или да изваят хубаво тяло.

Първите изследвания за настъпващите промени в тялото по време на секс са от 1960 година, когато няколко изследвания установяват, че по време на интимния акт се повишава сърдечния ритъм, кръвообръщението и кръвното налягане. Това са симптоми, които се проявяват и по време на спортуване.

Скорошни изследвания сравняват истински упражнения със секс, като при резултатите става ясно, че по време на любовните ласки има моменти, в които показателите на тялото се променят, покривайки 75% от промяната в него по време на спорт. За съжаление, това трае за кратко и докато тренирайки, вие поддържате тези показатели високи за дълъг период от време, по време на интимния акт те се показват за няколко минути, а после се понижават. 

Така че, не – сексът не може да замени упражненията! Ако желаете да имате секси и стегнато тяло, трябва да поработите сериозно за това извън леглото.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари