IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрата тренировка според фазите на цикъла ви

13 март 2017 09 20

Кога да заложите на по-интензивни упражнения и кога на лек пилатес

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Около 75 % от жените решават да пропуснат тренировка, когато дойдат „онези дни от месеца“. Това не трябва да е оправдание да кръшкате от физическо натоварване, даже напротив!

Може да накарате хормоните да работят във ваша полза и да постигнете крайните си цели по-бързо, твърди Анате Брауер, асистент-професор гинеколог в медицинския университет в Ню Йорк.

Ето и какво има предвид тя:

1 седмица

Естрогенът и прогестеронът са на своето дъно, което предизвиква кървене и спазмите, които идват с него. Същият недостиг на тези хормони обаче увеличава вашата толерантност към болка и помага на мускулите ви да се възстановят по-бързо. Така че вместо да се свивате на дивана, започнете да тренирате и дори по-тежките и интензивни упражнения няма да ви се струват толкова мъчни.

2 седмица

Заложете на силовите тренировки. Сега тестостеронът ви е завишен, което означава, че по-лесно ще трупате мускулна маса. 

3 седмица

Когато овулирате (обикновено около 14-ия ден), естрогенът ви е в своя пик и кара тялото да използва мазнините, които освобождават енергия по-бавно от въглехидратите. Затова сега е по-добре да заложите на по-малко интензивни, но по-дълги като време тренировки.

4 седмица

Тялото се подготвя за „голямото кърваво събитие“ и прогестеронът е в своя пик, Казано по друг начин – свръхемоционални сте и плачете или крещите за какво ли не. Според медиците няма физиологическа причина да не тренирате здраво и в този момент, но ако нямате настроение и никакво желание за това, може да направите един пилатес.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари