IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как по-бързо да горите мазнини без да висите 24 часа във фитнеса

5 април 2017 05 00

По време на тренировка правете следното

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Искате мускули и релеф? Преди това обаче трябва да изгорите мазнините, а това не е чак толкова лесно. Ликвидирането на натрупаната мастна тъкан става с хранителен режим и правилните тренировки. Потете се умно, за да покажете мускули бързо.

Ето и няколко неща, които да имате предвид:

1. Първо правете тренировки с тежести/ластици/топки преди да преминете към чистото кардио

Въглехидратите са първото нещо, което тялото гори за енергия. Ако правите интервални тренировки с ластици, гирички, планкове, бърпита, напади и т. н. ще горите повече енергия и въглехидрати и когато стигнете до чистото кардио, ще топите вече мазнини.

2. Вдигайте тежести

Силовите тренировки поддържат горенето на калории до 48 часа след самата тренировка (дори докато спите).

3. Правете различни упражнения с покачване на повторенията

Това ще поддържа мускулите ви гъвкави, а не набити и ще развива различни части от тялото. По-гъвкавите и раздвижени мускули засилват метаболизма.

4. Не бързайте

Особено когато вдигате тежести! Не работите за норматив, така че вдигайте със собствено темпо и внимавайте да не се контузите. С времето може да си поставяте конкретни времеви цели, така че самото упражнение да има и лек кардио елемент. Или другият вариант е постепенно да увеличавате тежестта.

5. Почивайте активно между сетовете

Когато започвате нов тренировъчен сет, не почивайте на едно място. Правете лек джогинг за 30-60 секунди на място или разтягайте. Симулация на скачане на въже също може да успокои ритъма на сърцето и едновременно с това да горите още калории.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари