IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво искат съвременните българки?

30 август 2010 09 24

Жената все пак иска сериозна връзка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

От време насам, съвременните необвързани дами непрекъснато биват атакувани с почти обидно звучащото от устата на мъжете „еманципирани феминистки“.

Патриархално възпитаните българи изглежда смятат Кари Брадшоу и трите й свободни (в най-широкия смисъл) приятелки за същинско зло, което поощрява дамите да грядят кариери и да се стремят да бъдат независими, вместо да изучават книгите по готварство.

Е да, но колкото и независима да е, самата Кари всъщност се стреми към едно-единствено нещо – връзка. Към каквото се оказа, че се стремят и нашите сънароднички и съвременнички.

Според направено наскоро проучване у нас, младите българи всъщност искат да се обвързват.

„Общувайки с нови хора и разширявайки социалната си среда, хората продължават да търсят „правилния човек”. И докато в днешното цинично време много табута и предразсъдъци падат, все още остава необходимостта да откриеш сродната си душа.“, коментират анкетиращите.

Според изследването, 15 % от запитаните жени, предпочитат свободата и не искат да се обвързват.

1/3 от тях са склонни да поддържат неангажираща връзка и да разполагат с повече време и възможности, отколкото да настояват за дългосрочни отношения.

И все пак най-висок си остава процентът на дамите, желаещи сериозни взаимоотношения с някой специален човек - 81%.

Като цяло се наблюдава промяна в общоприетия начин на мислене, че да си “single” означава да си човек с огромен проблем.

Увеличава се броят на свободомислещите зрели хора, които не се страхуват да заявят, че предпочитат да изчакат подходящия за себе си човек, а не прибързано да избират партньора си.

Вдига се и възрастовата граница и на мъжете, и на жените, търсещи нови начини да разнообразят социалните си контакти.

*Данните се предоставени от българска организация за необвързани хора.

КоментариКоментари