IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не му звъни на пияно!

5 март 2012 13 15

Алкохолът ни прави безсмъртни, но на другия ден сме два пъти по уязвими и съжаляваме за делата си под неговото влияние

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Почти полунощ е и ти вече си на няколко питиета. Нощта тепърва започва, настроението ти е на градус и се чувстваш силна и неуязвима. Решаваш, че сега е момента да звъннеш на бившия си и да му обясниш някои неща и след това... Спри! Не го прави, защото на другия ден дълбоко ще съжаляваш, защото си се унижила за пореден път и си му дала повод да се превърне в обект на твоето внимание.

Тази ситуация се е разигравала поне веднъж в живота на всяко момиче и жена. Алкохолът ни дава криле, но те траят докато се изпари от кръвта ни (няколко часа). После идва моментът на самообвинението и самобичуването. „Колко съм тъпа!", „Защо не ме спряхте", „Ужас!"...

Как да овладееш емоцията под влиянието на алкохола, за да не се изложиш и да не си причиниш дискомфорт на другата сутрин.

1. Дай телефона на някоя близка приятелка, от компанията, с която сте заедно

Ако тя наистина ти е приятелка и знае за какво става въпрос, ще устои на заплахите ти и пиянските ти думи да й върнеш телефона, когато манията те обхване.

2. Остави го в якето или палтото, с което си излязла и го дай на гардероб

Вероятността да те домързи да пробиеш цялата навалица в заведението, докато стигнеш до гардероба е огромна. Както е казал народът: Няма по-силно нещо от мързелът.

3. Време е за танци

Обхванат ли те някакви пориви да се връщаш към миналото, означава, че не се забавляваш достатъчно и мозъкът ти не е ангажиран с приятната атмосфера и музика, нито с компанията. Очевидно не си и достатъчно уморена, следователно е време да разкършиш това тяло и да привлечеш малко повечко шум около себе си, който да те разсейва.

4. Флирт

Готин барман на 1 ч.! Или пък симпатяга, който вече за 3-ти път ти казва наздраве. Ами вдигни чашата и му кажи и ти! Малко нови контакти няма да ти навредят, да не говорим , че ще повдигнат самочувствието ти и ще теглиш една „майна" на този от миналото, с когото очевидно имаш някаква недовършена работа.

5. Вкусна храна

В случай, че си се отдала на битов алкохолизъм и пиеш сама у дома, а не навън с приятели, трябва да проявиш голям самоконтрол, защото няма кой да те спре. Време е да извадиш тежката артилерия - целия шоколад, сладолед, вкусна пица или пържени картофки със сирене, които толкова обичаш, а не ядеш често. Синдромът да звъниш на пияно на бившия си е като вид „депресия", така че спокойно можеш да докараш малко щастие и положителни хормони в тялото си с нещо сладко и вкусно!

6. Бързо в банята

Ако се откажеш от храната, остава водата. Може леден, може топъл душ – нещо трябва да те отрезви и то бързо. Остави телефона и бягай в банята. След „пречистването" най-вероятно ще ти се доспи и мисълта да звъниш на някого ще те напусне бързо.

7. Звънни спешно на приятел

Вероятно е късно вечерта или през нощта, но все има някой верен приятел, на когото можеш да звъниш 24 часа в денонощието. Мисли внимателно, преди да направиш нещо – чувала си го хиляди пъти. И тъй като не си в кондиция да мислиш трезво, по-добре да го направи някой вместо теб. Докато емоцията те е завладяла и ти се звъни по телефона – просто звънни на приятелка, която да ти върне бързо разсъдъка.

8. Изтрий му телефона

Ако сте се разделили драматично, просто му изтрий телефона. Така няма да изпаднеш в ситуацията да се чудиш как да спреш порива си да му се обадиш, когато прекалиш с алкохола и се почувстваш безсмърта и готова за отплата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари