IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остава ли си неверницата такава за цял живот?

7 март 2012 13 15

Никой не иска да бъде рогоносец

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Аштън Кътчър, Арнолд Шварценегер, Тайгър Уудс, Ашли Кол... накъдето и да се обърнеш в медиите те засипват заглавия и пикантни новини за мъже, които слагат рога на половинките си. Като цяло жените са на мнение, че мъжете изневеряват по-често и те трябва да бъдат наблюдавани по-сериозно.

У нас обаче Николетите и Златките поставят под въпрос това твърдение. Жените също кръшкат и то - наравно с мъжете. И докато в главата на жената говори скептикът, който поставя под съмнение всяка дума на половинката й, миналото му и приятелите му, то мъжете не се ровят толкова в миналото на любимите си жени и не търсят улики, докато не ги хванат на калъп.

„Неверникът си остава неверник цял живот", така ли е? Ако разберете, че жената на живота ви е изневерявала в миналото как може да бъдете сигурни, че няма да го причини и на вас?

Сюзън Хийтлър е брачен консултант и основател на сайта TherapyHelp.com. Дамата дава насоки как да познаете дали половинката ви е склонна да ви слага рога и трябва ли да й опаковате багажа или точно обратното. А ето ги и нейните съвети:

Каква й е бройката?

Когато става въпрос за изневяра има голяма разлика дали е била една грешка (осъзната и приета като такава) или регулярно повтарящо се действие. Затова е важно да разберете в колко от връзките си в действителност тя е изневерявала. „Ако това се е случвало повече от веднъж, вероятно не е случайност, а нещо, към което тя е свикнала и няма скрупули", казва Хийтлър. Тя съветва да избягате максимално бързо от жени, които са сложили рога на двама и повече различни мъже.

Какъв е мотивът й?

„Преди да направите извод от поведението й, я попитайте защо е изневерила. „Ако тя припише вината изцяло на бившата си половинка – от скука или защото не й е обръщал достатъчно внимание – изчезнете от хоризонта й бързо. Това означава, че вместо да дискутира проблемите си и да потърси решение или да приключи „нещастната" си връзка, тя е избрала да го мами. От друга страна, ако признае, че е било грешка, повлияна от алкохол или други фактори и се разкайва дълбоко за нея – тогава определено можете да погледнете с по-голямо доверие на нея", категорична е Хийтлър.

Какво е поведението й?

Докато ви разказва своето минало, следете с какъв тон говори и какво е изражението й. Хвали ли се, безразлична ли е, разкайва ли се, високомерна ли е... най-лошо е, ако се гордее с постъпката си, което означава, че за нея тя не е грешка , а някакво решение на проблеми и ще ви сполети същото, при първите подводни камъни във връзката ви",  казва брачният консултант.

„Повечето хора се чувстват разочаровани след подобна постъпка и така трябва да се чувстват. Ако и при нея това е водещото чувство, то тя е наясно с последиците от необмислените си действия и за в бъдеще ще се старае да избегне подобни изпълнения", допълва Сюзън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

( преди 12 години )
До Bo: Ще уточниш ли ТИ какво разбираш под изневяра? Телефонни разговори и SMS-си??? Ами че тя е за разстрел!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Бил ( преди 12 години )
Ако една жена възприема изневярата като развлечение и няма угризения -това е най-тежката форма.Стисне ли зъби за предишния си сексуален живот и дори не споделя по нещо с приятелките си ,това е много лош симптом.Няма значение дали мъжа и е верен и и вярва ,за нея това не е повод за угризения ,а още една възможност да кръшка когато има желение.Възможности винаги се намират.Често системно лишава съпруга си от секс дори той да се старае с всички средства да я задоволява и да го прави успешно. .Дори да знае ,че при разкриване може да пострада от спонтанния гняв на съпруга си -това още повече изостря тръпката да го лъже и изневерява.Когато попадне на тъпкач който и допадне може да се изкуши дори и да рискува за да го задържи но при възможност и на него изневерява.С напредване на възраста все повече предпочита да не се напряга много да търчи и *** може да е съсед(не ,че по-рано би се въздържала дори да легне с близък приятел на мъжа си особено ако знае ,че е коцкар).Това при многоетажните сгради и разпокъсаното работно време е много трудно да се докаже пряко а само косвено (освен ако не прекалят)Какво трябва да направи един съпруг-всичко зависи от това кога разкрие истината.Не бива в никакъв случай да си позволи насилие над нея .Човек бързо се увлича и после затвора ще му е в добавка на душевните страдания.Ако все пак има време и срещне подходящата жена може би макар и късно ще намери парченце щастие.Проблем в такива случаи са децата и или някой бивш съпруг.В такива случаи трябва да се има примера с колите-и новата може да е с дефекти но старата още повече е под съмнение.Все пак трябва да се постарае на стари години когато го налегнат болестите да не е самотен.Все пак кръшкането е до време.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Бо ( преди 12 години )
До Жоро. Жорка, нямаш шанс братче, истината боли и колкото по-рано я приемеш - толкова по-добре. Не се самозалъгвай. Моята жена преди да се вземем беше изневерявала на бившия си два пъти, след 12 г. заедно и две деца (3 и 5 г.), добра майка и отлична съпруга, на която имах абсолютно доверие си мислех че на нас такова нещо е НЕВЪЗМОЖНО да се случи. Е, оказа се, че не сме застраховано от НИЩО, което ходи по хората - случи се, изневери ми и то продължи още 5 месеца след като разбрах. Разговори, убеждения, приказки - нищо не помгна. Точно както си пише в статията - бях виновен за всичко (не съм и обръщал внимание, не съм изплаквал чашите и пр.) и ако не бил тоя щял да бъде друг?!? Както и да е, много неща могат да се променят, доверието обаче не се връща никога. Винаги си имаш едно наум. А как да обичаш и живееш с човек, с когото винаги имаш едно наум? Както и да е - продължаваме заради децата. Изводът: Където е текло - пак ще тече. Съвет от мен - бягай надалеч, след време да не си чукаш главата. Може да звучи цинично и неприемливо за влюбен човек като теб, но ... в морето риба много! След време сигурно ще разбереш.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
joro ( преди 12 години )
Iliqna ( преди 12 години )
До Joro:Ami zashto ne ste se postavil na neinoto mqsto da razberete kakvo q e provokiralo da napravi tova neshto i kak se e chywstwala sled kato go e napravila .. kakto i da e ne mojem da vurnem vremeto nazad no mojete da gledate polujitelno na neshta i ako tq se durji dobre s vas i vi obgrushta s obich wnimanie i nejnost ne smqtam kakto kazah po gore che shte ima nujda ot sulio i pulio .. tq e sgreshila no wie sushto ..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Joro ( преди 12 години )
Izvinqvai ama, seki put go kazva tova 4e shte se promeni....a i kak da i dam cqlata liubov kato znam kvo e pravila.. i na kvo e sposobna....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ILIQNA ( преди 12 години )
До Joro: Spored men trqbva da i povqrvate ako naistina se razkaiva i vi obgrushta s vnimanie i obich .. otvrushtaite i sus sushtoto i shte vidite che nqma da imate podobni problemi zashtoto togawa tq shte ima vsichko ot koeto se nujdae i nqma da go tursi pri drug ! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Joro ( преди 12 години )
Az hodq s edna macka .... predi mn e pravila gluposti(izneveri i t.n.) ,,, sega govori 4e nikoga nqma da se povtori.... dali da i povqrvam sega ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар