IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да преодолеем несигурността във връзката

23 юли 2012 08 00

Доверието е от основно значение за една щастлива връзка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Несигурността във връзката може да се окаже проблем, с който ще ви е трудно да се справите. Особено, ако партньорът ви не успява да ви разбира и чувствате перманентна болка и неудовлетворение. Ако все още мислите, че има смисъл да се борите за тази връзка, прочетете как може да се опитате да преодолеете несигурността в отношенията си.

Недоверие

Имате ли точно такава връзка в момента? На първо място трябва да си зададете въпроса кое ви кара да се чувствате несигурни и каква е основната причина за проблема. Може би се страхувате, че ще изгубите любимия човек? Причините да се чувствате по този начин могат да бъдат много, затова трябва да се изясните сами със себе си.

Говорете с партньора си

След като сте изяснили каква е причината да се чувствате несигурни във връзката си, поговорете с партньора си. Трябва да го направите много деликатно обаче, защото иначе рискувате това да повлияе негативно на отношенията ви по-нататък. Обяснете му спокойно какво не ви харесва, но в никакъв случай не му поставяйте ултиматуми.

Чувствате ли се по-добре?

След като вече сте говорили за проблема във връзката ви, това може да ви накара да се почувствате по-добре. Ако продължавате да имате недоверие към партньора си, дори след като той е променил поведението си, значи определено вървите по нестабилна почва.

Внимавайте обаче, защото ако постоянно правите проблеми на партньора си, в един момент той може да се почувства недооценен и отново да се върне към старото си поведение. От друга страна това може да ви сближи и вие постепенно да достигнете до така желаното вътрешно спокойствие.

Как да спрете да се чувствате несигурни?

Ако продължавате да имате съмнения, независимо от старанията на партньора ви, значи явно проблемът е изцяло във вас. Започнете да се чувствате по-уверени в себе си и вярвайте повече във връзката си. И не на последно място – вярвайте повече на партньора си, вие се обичате и сте заедно, какво повече искате? Спрете и с негативизма. Не мислете какво ще правите, ако се разделите или какво прави той, когато не е с вас.

Вашият партньор е част от живота ви

Нека той бъде част, а не целият ви живот. Повтаряме – част. Когато всичко се върти около любовния ви живот, нормално е да започнете да се чувствате обсебени от това и дори да си измисляте въображаеми проблеми и недостатъци. Имайте свой собствен живот, излизайте с приятели.

Вземете решение за вашата несигурност

Не всички връзки са перфектни. Понякога наистина може да се чувствате уверени и комфортно в кожата си, но въпреки това чувството на несигурност да остава. Вашият парнтьор може да ви приема за даденост и да не се държи достатъчно добре с вас.

Ако продължавате да се чувствате несигурни, независимо, че сте говори с човека до вас и че сте се опитали да промените себе си, значи нещо определено не е наред. Ако ви липсва любов, внимание и грижи, замислете се за бъдещето на връзката си – има ли въобще тя такова?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Бо ( преди 11 години )
Откакто жента ми тури рогатане се замислям много по този въпрос!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар