IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за темата "бивш"

4 януари 2013 11 40

Нещата, свързани с бившия, които е по-добре да запазите за себе си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ясно е, че вие не сте първата жена на вашия приятел, както и обратно. Всеки има минало – хубави и неприятни спомени, добри и лоши връзки. В крайна сметка обаче всички предишни връзки са се оказали неуспешни, щом двамата в момента сте заедно, нали така?

Признанията са хубаво нещо, но не винаги са необходими. В името на вашата връзка, по-добре оставете някои неща в миналото и със сигурност не ги споменавайте в настоящето. Както се казва човек не може да страда заради нещо, което не знае. Споменаването на бившия, дори и вашият приятел да иска това, внася единствено смут, неудобство и несигурност в мъжа до вас. Така че по-добре просто замълчете.

Ако все пак искате да споделите нещо, със сигурност НЕ казвайте някои от тези неща:

1. „Сексът с него беше страхотен“

Груба грешка. На вашият любим със сигурност няма да му хареса да слуша за предишните ви сексуални подвизи, макар да е наясно, че те са факт. По-добре не изпадайте в никакви детайли като например местата, на които сте се отдавали на плътски страсти с бившия си.

2. „Той ме потърси, поговорихме си и беше много приятно“

Ваша е преценката дали трябва да поддържате контакт с бившия си, когато вече имате нов човек до себе си. В случай, че желаете да запазите добри отношения с него, редно е да го обсъдите с новата си половинка. Често казано, много малко мъже не биха имали проблем с подобен тип приятелство. Във всеки случай не дръжте гаджето си на тъмно, като изведнъж решите да „осветлите“ обстановката и го сюрпризирате с: „Ходих на кафе с бившия, беше хубаво“.

3. „О, вече съм била тук“

В романтичен план почти всичко вече е преживяно и изпробвано. Въпреки това, когато сте с нов човек, непознатите емоции превръщат преживяванията в нещо различно. Дори да сте ходили в същия страхотен ресторант или пък сте гледали залеза от същия хълм, няма нужда да споделяте това на вашия приятел. Миналото си е минало, не го замесвайте.

4. „Изневерих на бившия си“

Никога не го споменавайте. Каквито и да са били причините – връщали сте му го за негова измама, чувствали сте се пренебрегнати или просто сте залитнали по друг, в никакъв случай не споменавайте за изневярата си пред сегашния си приятел. Настоящата ви връзка може да няма нищо общо с обърканите ви отношения в миналата, но вашият човек ще загуби част от доверието си към вас. Винаги в съзнанието му ще изниква въпроса: „Щом го е направила тогава, какво я спира да не го направи отново?“.

5. „Той беше специален“

Дори да е така, не мислите ли, че е доста обидно да го кажете на глас пред новия си приятел? Запазете специалните си спомени и моменти за себе си, освен, ако не залагате особено на новата си връзка. Подобно изказване би подкопало самочувствието на настоящия ви приятел.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари