IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Законите на привличането

23 януари 2013 13 40

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите истинската любов

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето необвързани хора (особено жените) отчаяно се стремят да открият истинската любов, да намерят своята сродна душа, половинка и т.н. и да загърбят самотата.

Почти всеки човек има някаква смътна идея или романтична представа за това какво представлява „идеалната връзка".

Като цяло почти всички хора виждат в нея много любов и разбирателство. Някои интуитивно вървят в правилната посока към намиране на подходящ партньор и стартиране на подобна връзка, но други не знаят как точно да създадат здравите и стабилни взаимоотношения, за които винаги са мечтали.

Ето и няколко съвета в тази насока, които може и да ви помогнат в начинанието.

1. Вярвайте, че това ще ви се случи рано или късно. Много необвързани хора мечтаят да имат прекрасна връзка и любящ партньор, но малцина вярват, че това реално ще им се случи някога. А вярата е задължителна!

2. Разберете какъв човек би бил подходящ за вас. Най-лесният начин да направите това е като се огледате във вашите познати и приятели и определите кои качества цените най-много в тях (това, че са амбициозни, общителни, остроумни, състрадателни и т.н.). Вашият бъдещ партньор трябва да притежава същите качества, само че като бонус трябва и да ви привлича.

3. Научете се да се идентифицирате хората, които не са подходящи за вас. Това трябва да ви бъде дори по-лесно. Ако търсите сериозна връзка, едва ли ще харесате безотговорен човек, който не проявява достатъчно уважение към вас.

4. Спрете да излизате с хора, които виждате, че не са за вас. Ако отчаяно искате да започнете връзка и го направите дори, когато човекът има качества, които ви дразнят още от самото начало, ще изгубите и вашето, и неговото време. Най-много до три месеца след началото на връзката ви, вие ще започнете да се опитате да промените вашия партньор или да изкорените чертите му, които не ви допадат, а той/тя ще започне да се съпротивлява на инвазията. Това е началото на края....

5. Излизайте на места, където можете да срещнете, човек по вкуса си.  Ако сте авантюрист и обичате приключенията – може би точно в планината на някой поход ще срещнете вашата половинка. Ако сте купонджия и обичате нощния живот, тогава дискотеките са правилното място. Ако сте работохолик – огледайте се в колегите си и т.н.

6. Открийте какво е куцало в предишните ви връзки. Само ако си вземете поуки от миналото, ще можете да изградите нещо по-трайно в бъдеще. Замислете се къде сте сбъркал и в какво са сбъркали спрямо вас. Идеята е да не повтаряте същите грешки.

7. Създайте си граници и ги уважавайте. Само така ще успеете да спечелите уважението на половинката си. Тя/той трябва да знае какви действията не толерирате и да се старае да ги избягва. Ако го прави, това означава, че и той/тя иска да изгради трайни взаимоотношения с вас.

8. Преодолейте страха си от нараняване/изоставяне. Всички човешки взаимоотношения имат начало и край в някакъв момент. Никой не може да ви даде гаранция, нито по отношение на живота ви, а още по-малко по отношение на любовния ви живот. Ако копнеете да обичате и да бъдете обичани,  трябва да се възползвате от шанса да превърнете копнежа в реалност, а това няма да стане, ако се притеснявате че някой ще ви нарани или ще разбие сърцето ви. Ако това ви се е случвало в миналото и сте оцелели, значи пак ще оцелеете. Рискът си струва!

9. Рискувайте, но с разум. Това, че сте отворен за нова връзка, за ново запознанство, че сте склонни да отворите сърцето си за пореден път, не означава че трябва да го правите сляпо. Първо се уверете, че човекът си заслужава и че всичко той има потенциал да ви даде това, от което имате нужда.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари