IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятелството или любовта

7 февруари 2013 09 40

Когато две приятелки са влюбени в един и същ мъж

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Казват, че съюзът между две жени е сред най-силните неща на света. Но колкото силен и всеотдаен, толкова и коварен може да бъде той. Защото ако в тяхната "връзка" се намеси мъж, има голяма вероятност всеки да стане индивидуален играч и да се постарае да прецака другия.

Най-вероятно в подобна ситуация биха изпаднали две тинейджърки, а не две осъзнати жени. Но както знаем, животът е непредсказуем и може да ни поднесе различни изненади. Няма спор дилемата „приятелка или мъж“ е наистина трудна. Влюбването не може да се контролира. То просто се случва и човек трябва да реши дали да му се отдаде или не. Точно тук идва и основният момент. Моментът, в който трябва да помислите, а не да чувствате, защото много чувства и емоции се оказват преходни и след време отшумяват.

Ако изпаднете в подобна ситуация да копнеете за един и съши мъж със своята близка приятелка, най-вероятно ще бъдете измъчвани от гузна съвест, притеснение, прикрити любовни въздишки и несигурност. Основното нещо, което трябва да се запитате, е дали въпросният мъж си заслужава дотолкова, че да нараните най-добрата си приятелка.

Помислете и за връзката си с нея. От колко време сте приятелки и винаги ли сте могли да разчитате на нея? Ако с близката ви приятелка се познавате от дълго време и тя винаги е била коректна с вас, замислете се каква болка и огорчение бихте ѝ причинили, ако започнете да се виждате точно с този мъж. Най-общо казано – трябва да забравите за приятелството ви, ако посегнете към забранения мъж.

Еднакво трудно е човек да намери верен приятел и верен партньор до себе си. Вие вече имате първото. Заслужава ли си да го загърбите и да се хвърлите през глава към второто (за което дори не сте сигурни, че си заслужава)? Ако все пак смятате, че този мъж е наистина специален, говорете с вашата приятелка и се опитайте да спасите приятелството си. Кажете ѝ как се чувствате – спрямо него и спрямо нея, както и че не искате да я загубите като приятелка.

Ето няколко съвета, с помощта на които може да се опитате да преодолеете неприятната ситуация:

1. Отдръпнете се. Това е може би най-трудният начин да се справите със ситуацията, защото малко или много всеки човек е егоист и иска да задоволи своите желание и потребности. Но все пак отново стигаме до въпроса – приятелството или любовта (ако любовта е въобще наистина любов)?

2. Вгледайте се в миналото на мъжа. Намерете хора, които могат да ви разкажат повече за него. Ако той скача от връзка във връзка, най-вероятно вие няма да смените стила му. Кажете това и на вашата приятелка, за да намерите обща причина, която да отдалечи и двете от него.

3. Определете съвместимостта си с мъжа. Може би този мъж ви привлича единствено с физическите си данни. Ако нямате нищо общо помежду си, най-вероятно евентуалната ви връзка не би просъществувала дълго. Може и да казват, че противоположностите се привличат, но това е само до един момент. После различията се превръщат в пречки.

4. Говорете с приятелката си. Обсъдете откровено ситуацията с нея и я оставете да говори. Ако нито една от вас не е склонна да отстъпи, разберете се с нея, че този мъж се превръща в „забранена територия“, за която и двете трябва да спрете да мислите. Това е най-честният и справедлив начин.

5. Претеглете плюсовете и минусите. Макар че човек не може да предвиди всички ситуации, в този случай има няколко твърде вероятни – вие и вашата приятелка оставате близки; вие избирате мъжа, но губите приятелката; приятелката ви взима мъжа и вие трябва да решите дали да се примирите с тяхната връзка или да се отдръпнете. Казано по този начин: преценете коя ситуация би ви наранила най-малко и действайте в тези рамки. 

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

nova ( преди 11 години )
az predtpochitam i 2te,no ne zavisi samo ot men nali
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар