IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фразите, които жените не спират да повтарят

12 април 2013 08 00

Особено когато са бесни или се чувстват виновни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Нежният пол притежава качества и се държи по начин, различен от този по който се държат мъжете. Думи като: мрънкане, натякване, бърборене често присъстват сред епитетите, с които някой господин описва своята половинка (или тъща си). Но в крайна сметка хората се събират, за да се допълват! И сладките бърборани не винаги причиняват главоболие на своите партньори.

С годините жените осъзнават кои техни качества дразнят мъжете им и кои техни черти не им се нравят. За да запазят рационалното и да не се поддадат на емоциите, изпадайки в криза, доста често нежните създания прибягват до конкретни (встъпителни) фрази.

Ето и думите, които всеки мъж е чувал поне по няколко пъти от женската уста и които определено не харесва:

Трябва да поговорим!

Най-омразното изречение за мъжете. Те вече се научиха, че след него не идва нещо хубаво и почти автоматично изключват последвалия поток от думи.

Ако наистина трябва да му съобщите нещо, не започвайте така. Особено ако е положително! Тази фраза настройва събеседника ви, че ще чуе неприятни новини.

Има нещо, което трябва да знаеш!

Отново мъжката аларма е включена и кънти в главата му. Задава се буря! Често жените се спират на тази фраза, когато са излъгали за нещо и се опасяват, че всеки момент истината ще блесне. Или пък част от тяхното минало (неприятна част) заплашва да изплува на повърхността и да причини проблеми.

Както и да е/няма значение/нищо!

Когато една жена сгреши, тя не винаги е готова да признае грешката си и по този начин показва, че не желае да се говори повече по темата. Много вероятно е и мъжът да е направил или казал нещо, което е наранило половинката му. Преди това му е било обяснявано няколко пъти, че не трябва да се държи по този начин, но очевидно той не го е разбрал. В изблик на раздразнение, но и безсилие да промени стореното, жената отново се спира на тези думи, защото не иска да повтаря и не иска да крещи от ярост.

Знаеш ли кой ден сме днес?

Емоционалната страна на дамите ги кара да помнят всякакви детайли. Първия месец след първата им среща, шестия месец, година, две... и те очакват и вие да ги помните. Подобен въпрос означава, че за нея денят е специален и тя е бясна защо не е специален и за вас.

Много лошо би било да забравите годишнината от сватбата ви или рождения й ден, Вероятно тогава няма да ви попита хапливо, а ще действа далеч по-радикално.

Само още 5 минути!

Вярвате ли ?? Често това „обещание" излиза от устата й в напрегнат момент, в който закъснявате за важен ангажимент. Тя все още се разкрасява, защото отново не е преценила времето си, но не иска да ви ядоса. Тези 5 минути в крайна сметка може да се превърнат дори в час.

Не ме дразни точно сега!

Дамите обичат да казват какво мислят. Те обичат и да го доукрасяват и да вкарват емоция. Когато обаче отсрещната страна си позволи да бъде откровена, вече не им е толкова забавно. Не всички жени приемат критика. В действителност малко го правят преди да избухнат мощно и да преминат в самозащита и контра-нападение.

Чуете ли тази фраза, си представете че стоите пред вулкан, който всеки момент ще избухне. По-добре отстъпете.

Вината не е в теб, а в мен.

Колко удобно и саможертвено да скъсаш или отблъснеш някого. Това е учтивата форма на жените да кажат на някого да се махне от живота им.

Нека си останем приятели

Дамите могат да бъдат любовници, съпруги, майки, но не и най-добри приятели на мъжа. Освен ако не е гей. Думите „Нека си останем приятели" са начин жената да покаже, че връзката не върви добре и трябва да се разделят.

Ти си истински трън в з*дника

Изречение в момент на женско раздразнение, защото мъжът иска нещо, което според нея е извън възможностите или ще й коства много.

Или пък натрупване на негативизъм към конкретна личност, която постоянно се бърка в живота й и я дразни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

( преди 11 години )
поредната безполезна статия, още повече че нито една от тези реплики не можете да я чуете от устата на българката, освен "Трябва да поговорим".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мъж ( преди 11 години )
Писнаха ни , но си ги обичаме пак.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар