Цял живот търсим любов. Така ли е наистина? Или това е просто идеята, натрапена ни от романтичните филми и романи. Живеем в жесток свят и вече ни е ясно, че любовта не може да ни нахрани, не може да ни излекува (от физическа болест) и не може да реши всичките ни проблеми. Не само това, ами често влюбването прибавя още към тях и може да ни направи една тотална развалина.

Не, че не си струва да търсиш сродната си половинка, но просто женското сърце понякога се нуждае от една пауза. Нуждае се от почивка, която да му помогне да се съхрани. И в това няма нищо лошо, стига да не е перманентно състояние, а временно.

И когато не искате да се влюбите, това не означава, че трябва да живеете като монахини и да се откажете тотално от секса и срещите. Бутилката „Джак Даниелс", вибраторът и плюшената играчка са опция за една вечер. Ако вашата сърдечна „пауза" е в рамките на месеци или година, тя не трябва да се отразява на психическото и физическото ви здраве.

На сърцето не може да се заповядва. Но може поне да се опитате да забавите някои емоции. За целта трябва да се държите по определен начин и така ще провокирате необходимите реакции. Дори и г-н Прекрасни има дупки в бронята си, така че просто го накарайте да ви ги покаже, за да не си загубите ума по него.

Още по темата

Ето и няколко тактики, препоръчани от thefrisky.com, които да прилагате след първите няколко срещи, в случай че започнете да си падате по него:

1. Направете срещите си публични

Когато той ви покани на кафе, довлечете няколко приятелки. Или пък поискайте да пиете кафе в мола. Преди уж да седнете минете през няколко магазина и накрая се отбийте и до книжарницата, където в продължение на час се ровете из щандовете за фентъзи. Ако момчето не се изнерви от първата подобна среща, направете и следващите няколко такива. Като му писне ще ви зареже, а вас няма да ви боли, защото не сте го допуснали навътре в личното си пространство и сърце.

2. Оплаквайте се постоянно

Говорете му за вашите болежки, за нивото на стреса си, за детството си, за най-добрата си приятелка, която трябва да зареже оня тип, за яденето, което преди малко сте си поръчали. Със сигурност той няма да ви търпи дълго.

3. Съчетайте оплакване със самохвалство

Ако сте достатъчно хитри, можете успешно да се дистанцирате от мъжа, с който се срещате като покажете огромно самочувствие и мрънкане. Например: "Оф, толкова съм уморена... Вчера бях навън и до сутринта не можах да се отърва от тези момчета, които бяха копие на Брад Пит и Джош Хартнет. Какво им става на тези мъже, че не спират да ме преследват?"

4. Измислете си една дразнеща фраза

„Защо? Защото съм момиче ли?", повтаряйте го по-често, особено ако срещите започнат да стават прекалено приятни. Съчетайте го и с малко жестове и на него ще му се прииска да избяга след петия път, в който си отворите устата.

5. Ако, не дай си Боже, започнете да се увличате по този мъж, фокусирайте се върху „недостатъците" му.

Едва ли сте като сиамски близнаци, така че вижте къде не си пасвате и се концентрирайте върху тези разлики помежду ви. Той не харесва филмите, които вие гледате; разминавате се тотално, когато става въпрос за музика; обича уикендите да е в движение, а на вас просто ви се мързелува в леглото и това тънко носле, въобще не отива на плътните му устни. Всъщност той не е толкова красив и не си отивате като двойка.

Да, ровете дълбоко и убеждавайте себе си, че нищо не се получава!

6. Никога не превръщайте секса в нещо изключително

Това не означава, че трябва да се лишавате от удоволствие, но не се раздавайте излишно. У вас винаги трябва да остава едно дребно удовлетворение.

Когато жената получава оргазъм, се освобождава хормонът окситоцин. Той ви предразполага към физическа близост и едно свързване с мъжа до вас... нещо като пристрастяване към неговата близост. Така че спрете да се чудите защо вашата суперсекси приятелка излиза с този „смешник". Те са „свързани".

За да не се залепите и вие за мъжа, от когото пазите сърцето си, просто внимавайте с оргазмите!