IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ежедневните неща, които укрепват връзката

26 юни 2013 10 40

Не изискват огромно старание, а правят толкова много за любовните ви взаимоотношения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За да бъде една връзка пълноценна и удовлетворяваща, партньорите трябва да полагат грижи за нея. Една от най-големите грешки на хората е, че след определен период от време се успокояват и спират да се стараят. Неслучайно мъжете обвиняват жените, че вече не са толкова секси, докато жените обвиняват партньорите си, че пускат брада и бирено коремче.

Въпреки натоварения живот, който ни се налага да живеем, трябва да отделяме време, желание и старание за връзката си. За щастие, с минимални усилия може да постигнете големи успехи. Дори в момента да нямате проблеми, милите жестове няма да навредят на никого, а и ще предотвратят евентуални бъдещи скандали.

Ето с какви всекидневни жестове можете да заздравите връзката си:


1. Започнете деня с целувка. Преди и двамата да тръгнете за работа, отделете време за себе си и за малко романтика. Всъщност целувката ще ви отнеме около 10 секунди, които, дори да закъснявате, не са фатални. Целувките укрепват взаимоотношенията и намаляват нивата на стреса. Така че, започвайки деня си с целувка, вие ще се радвате на цял ден емоционална удовлетвореност.

2. Време за комуникация. Дори денят ви да е много натоварен, в обедната си почивка може да отделите време, за да пишете или да се обадите на любимия си човек. Нужни са само няколко минути, за да направите човека до вас щастлив. Може да разчупите обичайните разговори, като изпратите на половинката си мръснишки SMS. Подскажете му какво го чака, когато се прибере...

Снимка: Dreamstime

3. Говорете хубави неща. Казват, че ако човек не може да каже нищо хубаво, тогава е по-добре просто да замълчи. Когато обаче става въпрос за вашия партньор, трябва да разбиете мълчанието. Всеки човек, независимо дали жена или мъж, обича да чува комплименти по свой адрес. Не е ли по-добре да се съсредоточавате върху хубавите страни на вашата половинка, отколкото върху мръсните чорапи на пода? Също така никога не подценявайте силата на една искрена благодарност или написана на ръка бележка.

4. Разсмивайте се. Смехът е полезна „подправка“ за връзката ви. Той подобрява както емоционалното, така и физическото здраве. Смехът намалява напрежението, стимулира имунната система, повдига настроението ви и ви сближава с любимия човек. Опитайте се да намирате причини, заради които и двамата да се смеете. Изпратете смешен видеоклип на вашата половинка или му разкажете нещо смешно, което се е случило в офиса. Вкъщи гледайте смешни филми или сериали.

Снимка: Dreamstime

5. Споделяйте как е минал денят ви. Голяма част от хората прекарват доста от времето си в обкръжението на хора, различни от техния партньор. За да подхранвате доверието и спокойствието в една връзка, вие трябва да споделяте за нещата, които са ви се случили, когато сте били далеч един от друг. Може да го направите веднага след като се приберете, по време на вечеря или в леглото, точно преди да заспите. Това 5-минутно споделяне дава представа на другия човек какво се случва в живота ви, като по този начин се чувствате по-близки и съпричастни един към друг.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари