IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етикет за срещи с богат мъж

8 септември 2013 06 13

Господата с възможности държат жените до тях да се държат като дами

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Обикновено етикетът за срещи се различава в зависимост от партньора, с който сте. Все пак има някои общи правила, които трябва да се спазват независимо от характера и социалния статус на вашата романтична половинка. Когато мъжът, с когото излизате обаче, е човек с големи възможности, вие трябва да имате правилните маниери и начин на поведение. Богатите мъже искат жените до тях да бъдат дами с класа и стил – качества, на които държат някои прослойки на обществото. Ето и кои са правилата на етикета за срещи с много богат мъж:

1. Бъдете точни. Дори фактът, че сте жена не може да ви послужи за оправдание, ако карате мъжа да чака повече от 10 минути. Още по-лошо е, ако закъснявате, докато партньорът ви чака в колата пред дома ви. Спазването на точен час е много важно при срещите с богати мъже, тъй като за тях времето е пари и биха възприели вашето закъснение като загуба на време.

2. Обличайте се подходящо. Когато се запознаете с мъж с много възможности, изключително важно е да покажете, че сте стилна и елегантна жена. Добре е вашият стил да показва най-доброто от вас, а визията ви – да бъде максимално изпипана. Дори да не можете да си позволите чанта Louis Vuitton, това не означава, че не може да се обличате подходящо и елегантно.

3. Влизане и излизане от колата. Когато излизате с много богат мъж, винаги оставяйте той или шофьорът му да отварят вратата на автомобила за вас. Това не е признак на безпомощност, а улеснение, защото жените винаги носят със себе си принадлежности като чанти, палта, шалове и т.н.

Не забравяйте да държите коленете си максимално събрани, когато влизате или излизате от колата. Когато вашият партньор или пък шофьорът му ви подадат ръка, наведете се леко над нея за подкрепа и излезте от автомобила.


4. Поведение по време на вечеря. Излизайки с много богат мъж, напълно естествено е да отидете в скъп ресторант на изискана вечеря. Повечето заведения имат свой собствен етикет. Обикновено жената бива предвождана до масата от салонния управител или мъжа, с когото излиза.

Когато вашата половинка поръча нещо, независимо дали това е вино или десерт, похвалете неговия избор. В края на вечерята благодарете на мъжа за добре прекараното време.

5. Съсредоточете се върху вашия партньор. При срещите с богат мъж е важно да покажете, че благодарите за отделеното време и усилията, които прави за вас. Един от най-добрите начини да направите това, е като се отнасяте внимателно към партньора си. Поддържайте постоянен контакт с него – гледайте го в очите и слушайте активно това, което ви говори. Усмихвайте се често и не отделяйте особено внимание на телефона си. Отговаряйте на обаждане, само ако наистина е важно, като преди да вдигнете задължително се извинете и обяснете, че се налага да вдигнете.

6. Избягвайте разговори за пари. Дори да се срещате с богат мъж единствено с намерението да споделите неговия комфортен живот, вие трябва да избягвате темата за парите, защото тя е признак на лошо възпитание.

Заплатите, религията и политиката са неща, за които не е добре да говорите още в началото, особено ако мъжът е много богат. Нито един представител на силния пол не харесва златотърсачките, а изключително богатите мъже изпитват постоянни притеснения, свързани именно с това.

7. Пристигане и напускане на обществено събитие. Когато излизате с човек с доста големи възможности, най-вероятно ще бъдете канени на скъпарски вечери и събития, организирани от други заможни хора. Затова е много важно да бъдете подготвени как да се държите на подобни събития.

Първото и задължително условие е да научите имената на домакините и когато пристигнете на уговореното място, да отидете при тях и да ги поздравите за повода. Не говорете дълго време с тях, защото все пак те имат и други гости, на които трябва да обърнат внимание. В края на събитието намерете нещо, за което да похвалите домакините и да им благодарите.

8. Научете се да се справяте с неудобните моменти. Никой не се ражда с перфектни маниери и всичко е въпрос на практика. Не се притеснявайте, ако направите някой гаф, не забравяйте да се извините и да приемате всичко с усмивка.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Elena ( преди 10 години )
абе, хора, дайте малко по-смислени статии, по-близки до българското ежедневие! Колко от бг "богаташите" ще си правят труда да отварят вратата?! Или пък ще се вълнуват с колко прибора може да си служи жената? В Мутраландия такива правила като етикет и маниери нямат стойност!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
гага ( преди 10 години )
предизвиква скудоумие това четиво
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
Нещо средно между "бъди нормална жена с нормални маниери" и "бъди платена ***"...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Някой си ( преди 10 години )
Тази статия е много далече от българските богати мъже, ама толкова далече, че не е за вярване!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
MX ( преди 10 години )
Заглавието се променя на "Пътеводител за ерудирани златотърсачки"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар