IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Женските стереотипи в мъжките умове

27 септември 2013 10 40

Какво се върти в главата на мъжа, когато има среща с нова жена?

Снимка: Dreasmtime

Снимка: Dreasmtime

Почти винаги мъжът изгражда своето мнение за жената още след техния първи разговор. Изключение правят случаите, в които дамата е разглеждана единствено и само като приятел – при това положение жената не влиза в нито един стереотип. Всички останали дами, към които мъжът има някакви сексуални намерения, попадат в различни категории. Тези категории са в ума на мъжа и могат да бъдат както положителни, така и отрицателни. В първите попадат жени, с които мъжът иска да излиза и да прави секс, а във вторите – останалите.

Ето и какви са женските стереотипи в мъжките умове:

1. Жената за „секс за една нощ". За мъжа това е жена, която той без усилие би вкарал в леглото си. Неговите предположения са, че тя е преспала с половината си колеги и има голяма сексуална увереност. Мъжът смята, че всичко, което трябва да направи за този тип жена, е да я заведе на вечеря и в замяна ще получи секс. Всеки мъж би поискал да преспи с подобен тип жена, но почти никой не би поискал да има връзка с нея.

2. Милото момиче. Това е жена, която всеки мъж харесва. Тя е сладка, приятна за компания, но господата невинаги искат да се срещат с нея, защото е прекалено мила и не им е секси. Обикновено това момиче преминава в графата „приятелки" и се превръща в доверен човек за мъжете, които черпят полезна информация от нея.

3. Жената „в резерва". С нея мъжът флиртува и през цялото време ѝ говори мили неща. От време на време той излиза с нея, но те не ходят по срещи и мъжът не я харесва наистина. Жената в резерва е човекът, на когото той звъни, когато се чувства самотен или отхвърлен от друго място. Тя винаги откликва, защото за разлика от мъжа, си е паднала по него.


4. Недостижимата жена. Тази жена е толкова гореща и страхотна, че на мъжа му се свива корема, само като си помисли за нея. Тя е изключително уверена, привлекателна и има страхотна работа. Повечето мъже биха гледали тази жена само отстрани, защото не биха се осмелили да я доближат.

5. Жената – твърде висока топка. Тази жена може да бъде чудесна приятелка, но мъжете твърде трудно достигат до нея. Може би тя е представител на аристократична класа и от малка е свикнала на много охолен живот. Този тип жена винаги изглежда сякаш е излязла от списание, тъй като постоянно полага грижи за себе си.

6. Жената – табу. Дори мъжът да намира жената за изключително привлекателна, той не би посмял да се замесва с нея. Обикновено това са случаите, в които тя е приятелка – бивша или настояща на негов много близък приятел. Мъжката солидарност не би позволила подобно нещо, затова и жената остава недостъпна.

7. Златотърсачката. Всички по-заможни мъже са се сблъсквали с този тип жени. Никоя от тях не би излязла с представител на противоположния пол, преди да разбере дали той си заслужава и колко точно има в банковата си сметка. Когато една жена е в компанията на няколко мъже, но обръща специално внимание на най-богатия от тях, най-вероятно тя наистина е златотърсачка. Господата, които биха се забъркали с нея, са тези, които „могат и искат да си я позволят".

Снимка: Dreamstime

8. Светицата. Това е жена, която не обича да говори за секс или нещо сексуално. Тя може да бъде интересен събеседник за срещи, но мъжете лесно се отегчават от нея. Тя е сериозна, не си пада по мръснишки вицове и не прави нищо безразсъдно. Най-вероятно тази жена знае много неща за секса, но се прави, че това е нещо лошо.

9. Перфектното момиче. Няма точна дефиниция за този вид жена, защото различните мъже търсят различен тип човек до себе си. Обикновено мъжете са сигурни, че една жена е идеалната, когато се влюбят в нея. Преди да дойде влюбването обаче, жената трябва да се погрижи да го провокира. Тя трябва да се държи като истинска дама – да бъде мила, да се усмихва и да привлича не само с външността, но и с вътрешните си качества.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари