IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си възвърнете увереността след като ви зарежат

9 октомври 2013 10 00

Или след като изживеете тежка раздяла

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако наскоро сте преживели тежка раздяла с половинката си, която ви е донесла голямо страдание, то сигурно още ви е трудно да изправите гордо глава и да продължите живота си. Особено, ако инициативата за раздялата е дошла от другата страна... Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат по-бързо да възвърнете увереността и самочувствието си след подобна криза в любовния живот. Ето ги и тях:

1. Не поемайте цялата вина за случилото се.

Първо и преди всичко – спрете да се самообвинявате за раздялата. Дори основната причина наистина да е била във вашето поведение, все пак отговорността за една връзка (и за раздялата) е поделена между двама души. Ако сте скъсали с половинката си окончателно, няма смисъл да се обвинявате, тъй като това няма да ви върне любовта на любимия, а само ще задълбочи емоционалния ви срив. По-добре се фокусирайте върху това, което можете да извлечете като урок от тази раздяла.

2. Не се сравнявайте с другите.

Не сравнявайте своята пропаднала връзка с щастливата връзка на най-добрата си приятелка. Това, че тя е по-голяма късметлийка в любовта към момента, не означава, че вашият живот винаги ще е много по-лош от нейния.

3. Гледайте напред към бъдещето

За да възвърнете своята увереност, трябва образно казано да погледнете през прозореца напред, а не назад. Съдбата със сигурност ви е приготвила още много приятни изненади в бъдеще и няма смисъл да се чувствате оковани в мислите за миналото.

4. Намерете си нова цел.

Помислете за някои неща, които бихте искали да направите. Организирайте си пътуване, запишете се на йога, присъединете се към някакъв клуб по интереси, напишете книга и т. н. Новите умения/преживявания постепенно ще възвърнат вашата самоувереност.

5. Не си променяйте прическата!

Когато една жена преживее тежка раздяла, тя често се опитва да излекува душата си като променя драстично визията си. Това е абсолютно излишна стъпка, за която по-скоро ще съжалявате (особено ако отрежете хубавата си дълга коса). Някои жени минават на драстични диети, за да отслабнат, а новата им фигура да засили самочувствието им след раздялата. Това също е безсмислено, защото гладуването може да засили депресията ви и да ви лиши от енергия.

6. Сега е моментът за шопинг терапия.

Вместо да се мъчите да променяте външния си вид, просто се отдайте на пазаруване! Купете си няколко чанти с нови дрехи като се постараете да си угодите максимално (сега не е моментът да пестите). Новите стилни тоалети със сигурност ще ви зарадват и ще ви възвърнат донякъде самочувствието.

7. Не давете мъката си в пиене и ядене.

Не трябва да гладувате след раздяла, но и не нападайте хладилника, а още по-малко напитките в мини бара. Има жени, които се утешават, унищожавайки огромни количества сладолед и бисквити, и други, които започват да надигат по-често чашите с алкохолните коктейли. Това не само няма да повиши увереността ви, но най-много да качите няколко килограма и да се потиснете още повече. Опитайте се да се грижите добре за себе си и здравето си и така ще укрепите и психиката си.

8. Спортувайте активно.

Спортът е фантастичен и здравословен начин да повишите своята увереност след раздяла. Той стимулира отделянето на хормона на щастието – ендорфин, а също така укрепва тялото и ума. Освен това докато се упражнявате, ще осъзнаете, че сте достатъчно силни, за да понесете всички неприятни обстоятелства в живота си.

9. Започнете да излизате по срещи.

Дори да нямате желание за това – направете го. Сигурно изобщо няма да ви е до романтични срещи, но пък това е чудесен начин да дадете тласък на самочувствието си, особено ако се окаже, че не ви липсват ухажори. Просто не се втурвайте през глава в нова връзка, преди да сте изживели и осмислили добре въпросната раздяла.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари