IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навиците на щастливите двойки

12 ноември 2013 09 30

Споделянето на общи интереси е само едно от нещата, на което трябва да обърнете внимание

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Казват, че щастието се крие в малките радости. Следвайки тази логика, щастието в една връзка трябва да се крепи на малките детайли. Именно те са тези, на пръв поглед малки постъпки, думи и действия, които се случват всеки ден. За съжаление, много от хората са „слепи“ за тях, приемайки ги чисто и просто за даденост. Понякога обаче малката постъпка е много по-значима, отколкото казаното „обичам те“.

Така че, ако искате да имате щастлива връзка, трябва да обръщате внимание на малките детайли и заедно със своя партньор да си създадете определени навици. Ето и кои са гарантите за щастлива връзка:

1. Лягайте си по едно и също време. Помните ли началото на връзката си, когато чакахте с нетърпение да отидете в спалнята и да правите секс? Щастливите двойки имат изграден навик да си лягат по едно и също време, независимо че не правят любов всяка вечер.

2. Развийте общи интереси. Началото на всяка една връзка е обладано само от един общ интерес – страстта. След като първоначалното сексуално привличане премине, партньорите трябва да намерят общи интереси, с които да се сближат още повече и да се забавляват. Дори вие и вашата половинка да не се интересувате от едни и същи неща, трябва да се опитате да намерите пресечна точка и да я доразвиете.


3. Вървете хванати ръка за ръка или рамо до рамо. Щастливите партньори ходят ръка за ръка или задължително един до друг. Те знаят, че е по-важно да бъдат до любимия си човек, отколкото да се заглеждат по магазините. Запомнете, че вървенето ръка за ръка не е присъщо единствено на младите и влюбените, то е жест на обич и уважение, който е универсален и подходящ за всички двойки.

4. Разгърнете прошката и доверието помежду ви. Дори да не сте съгласни със своя партньор или да спорите за нещо с него, няма смисъл да се стига до скандали. Уважавайте неговото мнение, научете се да прощавате и да вярвате повече. Недоверието и постоянното сърдене може да вгорчат и най-силната обич.

5. Съсредоточете се повече върху това, което партньорът ви прави правилно, а не грешно. Ако търсите нещо, за което да похвалите партньора си, най-вероятно винаги може да намерите нещо. Същото обаче важи и за него. Хората не са перфектни и понякога грешат. Всичко зависи от вашата гледна точка и от това по какъв начин ще погледнете на ситуацията – дали ще се вгледате в хубавото или в лошото. Щастливите двойки акцентират на положителното.

Снимка: Dreamstime

6. Прегръщайте се/целувайте се всеки път, когато се видите. Кожата на човек „има памет“ за доброто докосване (обичта), лошото докосване (малтретирането) и липсата на докосване (пренебрегването). Двойките, които се прегръщат или целуват при всяко виждане, запазват кожата си, наситена с положителна енергия. Това от своя страна влияе на мозъка и на цялостната атмосфера между партньорите.

7. Звънете си през деня. Обаждайте се на своя любим през деня, за да го чуете как е и какво се случва с него. По този начин ще му окажете морална подкрепа, ако има кофти ден или пък ще споделите радостта му от някакъв успех в работата. Не на последно място – с едно обаждане ще покажете на партньора си, че ви липсва и си мислите за него.

Щастливите двойки имат различни навици от тези на нещастните двойки. Добрата новина е, че дадено действие може да се превърне в навик само след 21 последователни дни. Така че може да си изберете нещо, което смятате, че ще повлияе добре на връзката ви и може да започнете да го правите. След по-малко от месец то вече ще се е превърнало в навик и ще ви приближи с една крачка към щастливата връзка.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

nana ( преди 10 години )