IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да укрепите връзката си

14 март 2014 12 40

Направете своя любовен живот по-пълноценен и вълнуващ

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Няма съмнение, че когато човек се чувства щастлив в личен план, той има сили и желание да се пребори с всички други проблеми. По тази причина е изключително важно хората да намерят търсения баланс, да хармонизират любовните си взаимоотношения и да укрепят своите връзки.

Дори да имате дълготрайни отношения със своя партньор, това не означава, че вие не може да бъдете по-щастливи и по-страстни, точно както в началото или дори повече от тогава. Ето и как може да заздравите своята връзка, правейки я още по-прекрасна:

1. Отпуснете се. Това важи и за двамата партньори. Щастливите партньори се отнасят с лекота един към друг. Те не се сърдят за малки неща един на друг, не издребняват, винаги се шегуват, усмихват се и се опитват да приемат човека отсреща както с неговите плюсове, така и с неговите недостатъци. Излезте със своя приятел на вечеря и си разказвайте истории за началото на вашата връзка, някои от любимите ви моменти. Споделете какво харесвате у него, кое ви прави щастливи. Грешката на много двойки е, че се съсредоточават върху грешките на другия и забравят за нещата, в които са се влюбили.

2. Бъдете вдъхновение и се вдъхновявайте от любимия си човек. Забравете за критиката и започнете да се вглеждате в нещата, които ви харесват. Качествата, на които се възхищавате и които бихте искали да притежавате. Гледайте на вашия партньор като на вдъхновение – за това да имате по-голяма мотивация в работата, да експериментирате с готвенето и т. н. не забравяйте също така да поемате отговорност за собствените си думи и действия.

3. Съсредоточете се върху положителното. Ако успеете да го направите, със сигурност ще видите, че ще се чувствате много по-щастливи и удовлетворени. Помагайте си взаимно, показвайте си, че все още се обичате, интересувайте се, подкрепяйте се и оценявайте. Не забравяйте и комплиментите, които мъжете обичат точно толкова, колкото и жените. Понякога изненадвайте своя приятел и го карайте да се чувства специален.

4. Винаги обсъждайте проблемите. Щастливите партньори също имат проблеми, но те ги разрешават още докато са малки. Те осъждат разногласията и ги разрешават още в зародиш. В противен случай натрупването на много малки проблеми води до големи проблеми. Не се притеснявайте да споделяте нещата, които ви притесняват и с които не сте съгласни. Важното е да го правите по много разбран и интелигентен начин – без крясъци, заплахи и други агресивни действия.

5. Бъдете по-съпричастни. Едно от най-трудните неща, но не и невъзможни, е да се поставите на мястото на своя партньор. Да се опитате да разберете неговата гледна точка, това как се чувства той, защо се държи по определен начин с вас. Опитайте се да намалите чувството на критичност и не бъдете прекалено осъдителни. Повечето конфликти между партньорите могат да бъдат избегнати, ако те са по-съпричастни един към друг.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Anonimen ( преди 10 години )
Случвало ли ви се е да мразите някого но и да го обичате толкова много ,че да сте готови на всичко за този човек; да ви изкарва извън равновесие а в същото време когато сте в обятията му да си припомняте ,че няма друг/а с когото бихте могли да си представите живота. Сигурна съм и ,че често се надхвърляли дори собствените си очаквания в определен момент само за да впечатлите и да се докажете за пореден път пред партиора си а в резултат получавате НИЩО;НУЛА - той дори не забелязва усилията ви или ги отразява с леко измранкване под носа. А колко дразнещи са тези моменти, но въпреки това когато останете сами тайничко ви се иска да получите малък нежен жест - като малък смс или кратко обаждане за да ви сподели ,че му липсвате!?!Всяка връзка сама по себе си е толкова индивидуална и уникална. Често виждаме статии които ни дават "3 съвета за прекрасна връзка" или " 5 стъпки към щастието във вашите отношения" , нима подобен тип статии могат да бъдат просто така приложени в реалните ни взаимоотношения с партиора ни? Е , разбира се всяка една от нас би желала да е толкова лесно. Да отворим Правилника за добри отношения между двойки и БАМ , отговора на нашите хиляди въпроси да е там. Само ако имаше такава вълшебна книжка...аххх.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
така написано, всичко ми изглежда много розово - всъщност всички знаем, че не е
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар