IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за тези правила в любовта!

27 февруари 2014 13 25

Какво трябва и какво не трябва да правите по време на среща – правила с „изтекъл срок на годност“

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато става въпрос за срещи, в пространството циркулират най-различни „норми“ и „правила“ – с какво трябва да бъде облечена жената, за да не я сметне мъжът за лека, кога трябва да се случи първият секс и кой трябва да плати вечерята. Много дълго доста дами са се водили по тези правила с надеждата нещата да се получат.

Сега нещата са различни. Правилата са различни. Така че ако искате да успеете на любовния фронт, вижте кои са правилата, за които трябва да забравите:

1. Не правете секс на първа среща, но бъдете готови за това на третата.

Първо, когато има наложено подобно правило, моментът на изненадата, както и цялата тръпка просто се губят. Второ, ако не желаете да завързвате дългосрочни отношения с даден мъж, а чувствате по-скоро единствено чисто сексуално привличане към него, то няма нищо лошо в това да не чакате до среща номер 3. Всъщност първият секс трябва да се случи тогава, когато сте готови за него и наистина го искате – броят на срещите просто няма значение.

2. Една жена никога не трябва да кани на среща мъж.

Старомодно правило, в чиято основа стои логиката, че мъжът е „ловец“ и не трябва да получава своята „плячка“ наготово. Идеята е, че когато мъжът получи жената прекалено лесно, не се чувства толкова мъжествен. Темата за мъжествеността е широко дискутирана в последно време и то неслучайно. Факт е, че дамите изземват много мъжки функции, включително и в любовните взаимоотношения. Така че какво лошо има, ако някой ви е симпатичен, да искате да го видите отново?

3. Никога не говорете за бившия си по време на среща.

Всъщност това правило продължава да бъде уместно, поне до една степен. Все пак не бива да подлудите потенциалния бъдещ с разкази за бившия. Ако държите да бъдете честни и откровени обаче, няма как да спестите тези подробности, ако стане въпрос за тях. Все пак опитайте се да не говорите конкретно за предишната си връзка, а по-скоро за любовните взаимоотношения – какво искате, очаквате и търсите в човека до вас.

4. Мъжът винаги трябва да плаща. Произходът на това правило се крие в миналото, когато мъжете са разполагали с повече пари, отколкото жените. Днес нещата невинаги стоят по този начин. Има случаи, в които жената се справя много по-добре в живота, включително и от финансова гледна точка. Някои дами също така приемат плащането на сметката от мъжа като вид задължение. Всъщност по тази тема няма конкретно ново правило, което да дефинира отношенията. Всичко зависи от самия мъж, моментната ситуация, мястото, на което сте излезли и така нататък.

5. Ако няма химия в самото начало, няма смисъл.

Това правило може би е ефект от гледането на прекалено много романтични филми. Вие очаквате да се влюбите от първи поглед и да почувствате невероятно силна страст. Истината е, че невинаги това се случва в началото и ако отписвате всеки мъж заради това, рискувате да пренебрегнете някой интригуващ кандидат. Разбира се, сексуалната химия е много важна, но тя може да се появи и след известно време. Не пренебрегвайте някого след първата среща само заради това.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

am boy ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )