IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсите ли правилно истинската любов?

19 февруари 2014 14 20

Имайте минимум три критерия, но изключете външния вид и парите

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Намирането на сериозен партньор, който да бъде с вас „и в добро, и в лошо“, никак не е лесно. Понякога проблемът е, че човек има прекалено високи критерии, които много малко хора (свободни) биха покрили. Ето защо много мъже и жени се изправят пред дилемата: „Трябва ли да отстоявам желанията си, дори да остана сам/а или е по-добре да се задоволя с нещо по-малко, но да имам човек до себе си?“.

Съветът на експертите е, необвързаните хора, които търсят дълготрайна любов, да запазят минимум три от своите критерии. Външният вид и парите обаче трябва да бъдат премахнати от „списъка с желания“, сочи ново ръководство за връзките. Доктор Ти Таширо е професор по психология в Университета на Мериленд и автор на книгата „Science of Happily Ever After“.

Според него проблемът на мъжете и жените е, че те „искат всичко“ от човека отсреща, затова в крайна сметка се оказват с „едно голямо нищо“. Професор Таширо смята, че хората трябва да се съсредоточат върху търсенето на желаните личностни характеристики у своя евентуален бъдещ партньор и че самите те държат ключа към устойчивата любов и сексуалното желание.

Всъщност самият човек трябва да притежава много качества, за да успее да намери точния партньор. Някои от тези качества са: да бъде учтив, гъвкав, да може да се доверява, да бъде добродушен, да може да прощава, да има голямо сърце и да бъде толерантен. Терминът „невротизъм“ от друга страна описва точно това, което пречи на всеки мъж или жена да намери своята половинка.

Хората, склонни към тревожност, депресия, объркване, емоционална нестабилност и несигурност, определено не са най-желаните партньори. Всъщност именно несигурността е определена като нещото, което най-много може да попречи на една дълга връзка. Откритостта от друга страна също може да предизвика бедствие във взаимоотношенията, когато се комбинира с ниски нива на съзнателност.

„Ако изберете човек с черти, които ви дразнят или нараняват още докато излизате, то те биха ви побъркали и натъжили за десетилетия напред“, смята професорът. Тоест човек трябва да гледа внимателно, защото това, което вижда, е това, което получава. Ти Таширо също така предупреждава, че добрият външен вид не е гаранция за сексуално удоволствие или пък по-щастлив брак. Парите пък са отговорни за най-високия процент на разводите в първите десет години на брака. „Идва момент, когато охолството става свързано със социален натиск и социална изолация“, смята професорът.

Според него най-важното е човек да търси партньор, който може да помогне за „създаването на домакинство, в което са изпълнени основните нужди и има малка вероятност да се изпитват икономически трудности“. 88 на сто от възрастните хора вярват в „сродните души“. Макар обаче 90 на сто от хората да са сключвали брак поне веднъж в живота си, само един на всеки трима е намерил своята дълготрайна любов, пише вестник Daily Mail. Съветът на Таширо е хората да имат по-реалистични очаквания, за да подобрят шансовете си за намиране на съвместима половинка.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

:-) tanq ( преди 9 години )
До Eдна мацка на 36 г./: Probvai v sait ili agencia i ako i tam ne ti varje se xvarli v moreto ili otidi v kv.Asparuhovo,tam 6te ti se zaradvat:-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
tanq85 ( преди 9 години )
До Eдна мацка на 36 г./: A ma golemi pritencii ima6 be maco:-)Stoi si v 4ujbina i si tarsi maj tam za6toto v BG 6te si stoi6 sama o6te 6
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ааааз ( преди 10 години )
До Eдна мацка на 36 г./: Много си ми глупава.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
До Eдна мацка на 36 г./: Маце, ако намериш повече от един такъв, дай го насам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
бамби бамбина ( преди 10 години )
До До Марин от Една мац: Не е тук мястото госпожице,да дирите мъж и да се дразните с някакъв си Марин,който няма да харесате-срещи,проби....и добра агения ,но не БГ,агенция и доверие в агентката,защото има всякакви простачки правещи се на агенции,вече и за *** чета във Варна да запознават българки!!!И си търсете чужденец,след като сте толкова готина-Бг мъжете ще ви разочароват масово,защото не всички са джентълмени и щедри,а и поддържани-а богатите са заети..защото не са много!!!Дано успеете,защото е ужасно някой да е с човек,който не му е по вкуса...само да не е сам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
До Марин от Една мац ( преди 10 години )
Това не ти влиза в работата!Пропуснах да допълня за евентуалните кандидати, които проявят интерес към мен, че съм от Варна и работя в чужбина, но си идвам а всеки 2 мес. в БГ, сега ще се върна на 6.03 и ще остана до 1.05.Предпочитам мъже във възрастовата граница 38-42 г.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
марин ( преди 10 години )
До Eдна мацка на 36 г./ ( преди 13 часа ):А защо се разведе?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Деси ( преди 10 години )
До ivan.yanin1: До ivan.yanin1: А ти да не си мислиш, че понеже не биеш жена си трябва да си най-желания?! Аман от ***!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ivan.yanin1 ( преди 10 години )
i da ako gi ima,i te bie vse,i denili...samo za6toto gi ima li 6te si snego
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Eдна мацка на 36 г./ ( преди 10 години )
Аз си търся втори съпруг, койта да отговаря на следните критерии:-да не пие и пуши/защото аз също/,-да е висок над 185 см/ защото аз съм 178 см без високи токове/,-да има поне едно висше образование и да говори английски език/защото аз имам полувисше- и висше и говоря 3 езика,-да спортува или тренира редовно някакъв вид спорт/т.е. да има атлетично тяло, което да поддържа/.Толкова ли са много изискванията ми? Бившият ми съпруг не отговаряше само на критерий "ръст"/ беше само 178 см/, но това не беше трагично предвид това, че покриваше всички други критерии.Моля, ако някой прочете това, да го вземе предвид съвсем сериозно и ако отговаря на всички критерии да ми пише на:koki77.1977***abv.bgОмръзна ми да съм разведена от 6г, искам нов съпруг...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар