IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Струва ли си да простите изневяра

5 март 2014 14 50

Пет съвета, които ще ви помогнат да си отговорите на този въпрос

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След като наскоро стана ясно, че още един звезден брак се разпада, темата за изневярата отново излиза на преден план. Става въпрос за Робин Тик и съпругата му Пола Патън, които се познават от 20 години и са женени от 9 години. Макар че все още не е ясно каква е официалната причина за тяхната раздяла, упорито се говори, че Пола не е могла повече да търпи изневерите на своя съпруг.

Когато човек е влюбен и обича някого, образно казано той се чувства сякаш е попаднал в балон на щастие, в който никой друг не може да проникне. След изповед или случайно откритие, балонът обаче изведнъж се спуква – с гръм и трясък. Някои двойки се разделят след разкрита изневяра, докато други успяват да спасят своята връзка. Второто е възможно само, ако партньорите смятат, че отношенията им си струват и когато виновникът е готов да направи всичко възможно, за да спечели отново доверието и любовта на своята половинка.

Ако вие също се намирате в тази изключително неприятна и болезнена ситуация, и не знаете дали трябва да простите предателството, следващите съвети със сигурност ще ви помогнат да си изясните ситуацията:

1. Струва ли си да дадете още един шанс? Някои хора просто не заслужават прошка. Решете дали вашият партньор е от тях, задавайки си следните въпроси:

- Половинката ви изневерявала ли е в предишните си връзки? Ако знаете, че преди вас приятелят ви е бил голям женкар, то има голяма вероятност той да продължава да бъде, просто да се прикрива достатъчно добре. Е, не толкова добре, след като вече сте разбрали за изневярата. За съжаление, този вид хора много трудно се променят и почти никога не могат да бъдат „превъзпитани“. Ако имате дори минимално подозрение, че това не е първият път, в който ви изневерява, значи той не заслужава прошка. Не и в този случай.

- Защо го е направил? Еднократната изневяра с привидно истински причини, които да обяснят дадено поведение се прощава много по-лесно, отколкото многократните издънки или дългосрочната афера.

- Погледнете от неговата страна: Ако вие бяхте на мястото на вашата половинка, чувствахте се, както той се е чувствал и сте попаднали в идентична ситуация, какво бихте направили? Можете ли да го разберете?

- Какво мислите, че ще направи вашият партньори, ако отново изпадне в същата ситуация?

- Каква е била връзката ви, когато се е случила изневярата? Вие ще бъдете много по-склонни да простите, ако знаете, че тогава половинката ви се е чувствала нещастна и връзката ви е била в криза.

- Съжалява ли той за това, което е направил?

2. Дайте си пространство. Първата ви реакция ще бъде желание за контрол и следене на всяка негова стъпка. Не го правете. Има две неща, които трябва да покажете в такъв момент – че имате достойнство и че подобно поведение не може да бъде толерирано. Ако живеете заедно, накарайте половинката си да се изнесе за няколко дни. За този период от време вие трябва да обмислите ситуацията и да подредите своите мисли и емоции.

3. Поговорете. Уговорете си среща, но не любовна, а по-скоро бизнес среща. Предупредете вашия партньор, че имате много въпроси, които се нуждаят от отговор. Ако той не е готов да говори, значи трябва да го забравите. Разговорът може да бъде много болезнен, но информацията от нея е от голямо значение, за да научите това, от което имате нужда.

4. Изграждане на нова връзка. Вашата стара връзка е мъртва. Сега е време да изградите нова. Този факт е едновременно тъжен, но и вълнуващ. Не малко са случаите, в които има подем в отношенията между двама души след изневяра. Осъзнават се допуснати грешки и хората осъзнават, че всъщност искат да бъдат заедно. Разбира се, вие ще се чувствате ядосани и несигурни в началото, което е напълно нормално. Ако сте избрали да простите обаче, трябва да се фокусирате върху новото начало и положителни неща.

5. Бъдете готови за промяна. Никога нещата няма да бъдат същите. Детската невинност и доверие, което сте имали, вече ги няма. В случай, че решите да продължите напред и то с човека, който ви е изневерил, вие трябва да бъдете готови за промяна. За това да помислите върху своята личност и върху нещата, които може би трябва да усъвършенствате.

И на финал – както знаете, времето лекува болката. Така че след половин година вие трябва да бъдете в състояние да се чувствате добре през по-голяма част от времето. След една година доверието ви трябва да се е възвърнало почти на 100%. Ако нито едно от тези неща не се е случило, време е да продължите напред, но сами.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 10 години )
тц, струва си да си намерите нов човек, а не да кърпите старото
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Katnip ( преди 10 години )
Не е вярно, мъжете изневеряват повече.Иначе ако един човек е изневерил веднъж, най-вероятно пак ще го направи. Ако знам, че е било и ще бъде еднократно - да, но не знам дали има такива случаи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
хахахаха ( преди 10 години )
защо не започнат да коментират женските изневери,които са в пъти повече от мъжките... все мъжете са им криви,ами да се погледнат най-после
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мъжка шунка с аморти ( преди 10 години )
Не!Но съм го правил,няколко пъти,с различни партньорки,и всеки път съм се убеждавал,че не си струва!Да не говорим,че последната,пипна и от някъде трихомони,с които ми докара хроничен простатит,от който не можех да се отърва с години/и всичките му последствия/.Затова,хора,ако партньорът ви е започнал да се "почесва" навън,дори веднъж да го е направил,знайте ,това е симптом-че е незрял емоционално,че не е сексуално задоволен,че не си е "поживял",че има ниско самочуствие,но всичко това води до един извод-връзката ви е в историята/макар и да не го знаете/и,"прощавайки" го правите от ист мазохизъм!Да са ви честити рогата и горчивите моменти!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )