IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разкараш гаджето? Със сигурност не на живо!

11 март 2014 16 09

Според проучване 56% от хората приключват своята връзка чрез SMS, с помощта на социалните медии или по имейл

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След като наскоро стана ясно, че много хора практикуват така наречения дигитален секс (изпращане на еротични снимки, съобщения и т. н.), ето че на мода идва и дигиталната раздяла. Все повече млади хора избират да се разделят със своята половинка чрез изпращане на съобщение, а не очи в очи.

Явно отминават дните, в които партньорите разговарят на живо преди да се разделят. Всъщност повечето раздели вече се случват с помощта на технологиите. Според ново изследване по-голямата част от хората предпочитат този начин, тъй като прави случващото се „по-малко неудобно“.

В проучването били анкетирани 2712 американски жени и мъже, на възраст между 18 и 30 години. Всички те преживели раздяла през последната една година, за която били помолени да разкажат и по-специално по какъв начин всеки участник се е разделил със своята бивша половинка.

Оказва се, че повече от половината раздели (56 на сто) се случили с помощта на текстово съобщение, социалните медии или имейл. 55% от анкетираните, изпратили SMS на своя партньор, споделили, че само по този начин нямало да се чувстват много неудобно. 61 на сто от хората, които късали чрез социалните мрежи, обясняват, че прибягнали до този метод, защото вече били изтрили или блокирали телефонния номер на гаджето си.

Повече от половината от анкетираните (58%), които обявили раздялата по имейл, твърдят, че именно този метод им позволил да изразят „напълно причините за това“. 73% от анкетираните признават, че се чувстват ядосани, когато някой ги зареже с помощта на технологиите. За повече от половината жени и мъже проблемът е, че по този начин се чувстват пренебрегнати, сякаш партньорът им не го е грижа за самите тях.

Според резултатите само 2% от хората прибягват до традиционното хартиено писмо. Изглежда развитието на технологиите позволява те да се намесят дори в най-интимните отношения между хората. Този подход при разделите обаче все още не е добре приет от повечето жени и мъже, и те се чувстват наранени.

Ето и кои са най-популярните начини за раздяла в САЩ:

1. Изпращане на съобщение – 25 на сто;

2. Социални медии – 20 на сто;

3. Лице в лице – 18 на сто;

4. Телефонно обаждане – 15 на сто;

5. Имейл – 11 на сто;

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Бамзе ( преди 10 години )
И какво общо има женското племе? Статията се отнася за двата пола доколкото виждам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мъж ( преди 10 години )
Долно женско племе, нищо ново под слънцето.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
> ( преди 10 години )
Колелото се върти,днес той...утре ти :))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
...... ( преди 10 години )
А, просто спрях да му пиша и той се сети ;) Голяма любов беше, но постепенно се изпари. Говорили сме за това, не постигнахме трайно подобрение и... дотам бяхме.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Katnip ( преди 10 години )
Това е много долно. Поне по телефона да се обадиш, ама съвсем без никакъв личен контакт...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар