IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо все ви зарязват?

15 март 2014 12 27

Пет основни причини всеки път да сте в позицията на изоставения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

На всеки човек поне веднъж в живота му се случва да бъде зарязан от половинката си и да разбере какво е да си в позицията на отхвърления. На някои хора обаче, това им се случва прекалено често или направо всеки път. Ако случайно попадате в тази незавидна категория, то може би във всяка своя връзка повтаряте едни и същи грешки, които принуждават другия да ви изостави.

1. Не ви бива в секса

Ако просто не ви бива в леглото и дори не се опитвате да подобрите уменията си като любовник, то винаги ще е просто въпрос на време поредният партньор да ви зареже. Вярно е, че някои хора са по-добри в секса от други. Не е нужно обаче да сте шампионката Мария Шарапова, за да се научите да играете тенис. Важното е да сте сексуално компетентни и да влагате старание между чаршафите.

Има мъже, за които любовната игра е непозната концепция. Те еякулират със скоростта на светлината и изобщо не се стараят да открият G – точката на жената. Някои жени пък са толкова свенливи и лишени от страст, че на мъжа му омръзва все той да поема инициативата. Ако сте от този тип хора, нищо чудно, че не можете да създадете нито една по-дълга връзка.

2. Държите се прекалено отчаяно

Запомнете, че романтичният ви партньор не е ваш психиатър, приятел, родител, изповедник, отдушник, нито пък е Бог. Отчаянието е досадно и отблъскващо, особено когато е в големи дози. Обикновено хората, които често биват изоставяни от своите спътници, преди това са ги затрупали с огромни очаквания и/или куп непосилни изисквания.

Ако се впивате като пиявица във всяко свое следващо гадже, като освен това го поставяте на пиедестал, възможностите са две – той/тя бързо да изгуби интерес към вас или още по-лошо – да започне да се чуди как да се отърве от личността ви.

3. Заличавате собствената си самоличност

Някои хора като си хванат гадже и изведнъж забравят за своите приятели, интереси и хобита, и започват да възприемат тези на половинката си. Не забравяйте, че другият човек е бил привлечен от вас в началото, точно заради вашите собствени характеристики. Затова е добре да си запазите своите цели и приоритети, ако искате да продължите да бъдете интересен и интригуващ за своя партньор. Ако неусетно заличите собствената си самоличност, с цел да се харесате повече на любимия, вие по-скоро ще му станете скучен.

4. Имате проблеми с комуникацията и сте предубедени

Ако сте конфликтен човек, който превръща всеки разговор в безсмислен спор, то вие ще имате проблеми не само в личните взаимоотношения, но и в служебните. Освен това се опитайте да влизате във всяка нова връзка без да таите предубеждения. Дори да сте чували някакви лоши неща за миналото на половинката си, дайте му/ѝ време да ви покаже своя характер. Нека сами да си създадете мнение за личността му/ѝ. Не си присвоявайте на готово чуждото мнение за него/нея. Ако започнете да се фиксирате върху неща от миналото, то бъдеще за вас няма да има.

5. Имате жажда за контрол

Това е най-големият убиец на любовните връзки. Може би дори повече от изневярата. Разберете, че вашата половинка не е куче и не може да бъде дресирана да сяда и да дава лапа, когато вие поискате. Тя не е и ваш заложник, нито ваш роб. Вие не може и не трябва да налагате на партньора си своята ценностна система и/или своя начин на мислене. В повечето случаи на ревност и на желание за контрол и доминиране във връзката, се крият лична несигурност и комплекси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари