IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е по-добре първо да бъдете приятели, а след това гаджета?

22 март 2014 15 30

Съществуват редица предимства, които ще ви помогнат да имате по-стабилна връзка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Представете си, че сте необвързани и пред вас стоят двама мъже, които харесвате еднакво – само че единият е ваш приятел, а другият почти непознат. Кой бихте избрали за ваш партньор? Ако предпочетете втория мъж, който бегло познавате, може би трябва да помислите още малко. Не, че изборът ви е лош, просто има редица предимства да бъдете приятели с човека, с когото в последствие ще започнете връзка. Ето и кои са най-важните от тях:

1. Може да разчитате на вашия приятел и настоящ партньор. В основата на връзката ви стои приятелството, което носи със себе си доверието и разбирането. Двамата ще бъдете наясно със своите интереси и предпочитания, което е от решаващо значение. Обикновено приятелите се подкрепят във всичко и са хората, които най-често застават до вас в трудни моменти. Не е ли това най-важното и в една връзка?

2. Не е нужно да започвате от нулата. Не е нужно да инвестирате време в някого, преди да разберете дали той си заслужава и дали наистина го харесвате. Вие вече сте наясно със своите чувства и много по-лесно може да ги изразите. В много случаи привличането кара двама души да бъдат по-близки, но то не бива да бъде в основата на една връзка. Ако започнете връзка с някого, вие трябва да се чувствате щастливи с него и да ви е приятно да прекарвате време с този човек, а не просто да ви харесва как изглежда на външен вид.

3. Знаете много добре, че може да се забавлявате заедно. Приятелите са хората, които до голяма степен са вашите сродни души. Вие имате еднакви интереси и начини на забавления. Нима не искате човек, с когото знаете, че винаги ще правите любимите си неща и никога няма да ви бъде скучно?

4. Наясно сте с вашето минало. Приятелите винаги споделят неща за своите връзки и своето минало като цяло. Така че вие ще сте наясно какво иска този мъж от една жена и къде греши той по отношение на гаджетата си. Цялата тази информация ще ви бъде много полезна, за да изградите подходящия подход към човека и заедно да работите върху недостатъците си.

5. Няма да ви бъде трудно да бъдете искрени. Много хора се затрудняват, когато трябва да говорят или да изразяват чувствата си. В доста случаи пък партньорът не разбира защо неговата половинка се чувства зле. Приятелите взаимно познават своите настроения, така че вие няма да се чувствате неразбрани.

6. Отново може да бъдете само приятели. Ако нещата не се получат, съществува много по-голяма вероятност отново да бъдете приятели, отколкото ако се разделите с човек, с когото сте били само интимни. В случай, че вашето приятелство наистина е било искрено, стига и двамата да искате, напълно постижимо е отново да го възродите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Защото сексът с близки хора не върви много...напъната работа, може, ако сте по на около 50
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар