IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да превъзмогнете господин Невъзможен?

28 март 2014 08 48

Най-здравословно е за вас да преустановите контактите си с него

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В живота на всяка жена се е появявал поне един „господин Невъзможен“. Не става въпрос за увлечението ви по някой холивудски актьор или известен музикант. Става въпрос за мъжа, когото наистина харесвахте, но с когото не можехте да бъдете заедно, поради една или друга причина. Превъзмогването на господин Невъзможен почти никога не е безболезнен процес, но това не означава, че трябва да бъде дълъг и мъчителен!

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да преодолеете по-лесно мъжът, обсебил вашите мисли:

1. Осъзнайте и приемете защо не може да бъдете с него.

Това е може би една от най-важните стъпки, които трябва да предприемете. Признайте каква е причината, заради която не може да бъдете с мъжа, с когото искате. Той е обвързан? Не гледа достатъчно сериозно на вас? Твърде неподходящ е? Колкото и да ви е неприятно, бъдете честни със себе си и приемете защо не може да бъдете с човека, с когото желаете. Понякога причините могат да бъдат повече от една, което допълнително „ви помага“.

2. Опитайте нещо ново.

Може да ви звучи като клише, но съсредоточете вниманието си в някакво хоби. Често хората продължават да харесват неща, които са ги привличали като малки. Така че, ако преди години с удоволствие сте отваряли книгата, направете го и сега. Друга възможност е да се запишете на курс по нещо – идеалната възможност да разнообразите себе си и да се запознаете с нови хора.

3. Спрете да комуникирате с него.

Колкото по-малък контакт имате с въпросния човек, толкова по-добре за вас. Ето защо не е препоръчително да гледате профила му в социалната мрежа по 100 пъти на ден, нито да му пишете, нито да му звъните и т. н. Ако случайно той ви се обади, може да отговорите учтиво, но не и така, както преди. В случай, че имате общи познати или ходите на едни и същи места, може би ще е най-добре поне за малко да избягвате подобни събирания.

4. Позволете на себе си да бъдете разстроени.

Няма нищо лошо в това да се чувствате зле, да ви е криво и дори малко да се самосъжалявате. Дайте си нужното време, в което да „скърбите“. Много често хората искат да запомнят чувствата си, което обаче автоматично прави преодоляването на даден човек много по-трудно. Така че не прекалявайте с времето, в което сте разстроени и не се опитвайте да запазите неща, които много скоро няма да ги има.

5. Намерете някой нов обект.

Ако в момента се чувствате наистина зле заради даден човек, вероятно намирането на нов ви изглежда нелепо или дори глупаво. Доказано е обаче, че най-лесният начин един мъж да бъде превъзмогнат, е като бъде заменен с друг (същото важи и в случая с жените). Ето ви една добра причина да не изпадате в депресия и да не се затваряте вкъщи, защото новите възможности са само на една ръка разстояние.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
най-добре май се превъзмогва с нов
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар