IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На какво може да ни научи разбитото сърце

31 март 2014 11 10

Страданието води до познание

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Любовта може да ни научи на много неща, разбитото сърце също. И точно когато си мислите, че идва краят на света, защото любимият човек ви е предал или ви е изоставил, не пропускайте факта, че „това, което не ме убива, ме прави по-силен“. От всичко се вади поука, а ето и на какво може да ви научи нещастната любов:

1. Физическата болка не е най-лошото нещо на света!

Емоционалната болка е далеч по-страшна от физическата. Тя не може да се излекува с едно хапче или превръзка. Често дори не знаем как точно да се отървем от нея или какво я причинява.

2. Невинаги получаваш каквото искаш от живота

Дори да си роден победител, понякога „падаш“. Любовта зависи до голяма степен от това как се държите с другия, но човек не може да накара някого насила да изпитва същите емоции като него.

Понякога любовта си отива с годините и каквото и да правите, не можете да я върнете. Борете се за нея, ала ако все пак си отиде, не забравяйте, че винаги идва друга.

3. Повечето хора поставят себе си на първо място

Да бъдеш с някого и да прекараш живота си с него, е нещо невероятно. Ала когато единият усети, че нещо не е наред, той спира да се бори за връзката и продължава напред. Не му се сърдете, по-добре ли е да бъде с вас по задължение или от жал?

4. Любовта невинаги е любов

Повечето хора бъркат с любов страстта и обсебеността си по някого. Те се чувстват окрилени от завладелите ги емоции и вярват, че са влюбени. Може обаче никога да не сте обичали конкретния човек, а да сте вярвали че е така и обратното. Любовта има различни лица и лесно може да се объркате.

5. Емоциите са непостоянни и ненадеждни

Емоциите са нашите природни наркотици. Те са причината хората да употребяват наркотици – за да чувстват повече. Емоциите ни дават едно специфично чувство, нов начин да преживеем случващото се около нас. Хората обичат да демонстрират емоциите си, затова и често вкарват повече драма в живота си.

6. Любовта може да извади най-лошото от нас наяве

Колкото по-емоционални ставаме, толкова повече губим почва под краката си. Когато сме афектирани, говорим и правим неща, за които после съжаляваме. Тогава човек сваля задръжките, ограниченията и предразсъдъците си и често казва това, което мисли... а то понякога е злобно и безсърдечно.

7. Животът продължава

Както сме на крилете на любовта, може да паднем отвисоко. Първата ни реакция е да си кажем, че светът свършва, но след известно време виждаме, че все пак болката намалява и винаги се появява нещо друго, което да ни даде сили да продължим. Никога не забравяйте – животът продължава!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
най-големите уроци съм получила именно от неуспехите!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар