IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете, с които НЕ трябва да бъдете „приятели с екстри“

10 април 2014 12 30

По-добре ги избягвайте, за да няма разочаровани и наранени

Кадър от филма "По приятелски"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "По приятелски"; Снимка: outnow.ch

Въпреки че идеята на „приятелите с екстри“ е да имат прости и неангажиращи отношения, много често нещата стават доста по-сложни от очакваното и винаги има някой наранен. Разбира се, ако в момента сте необвързани и искате да се забавлявате от време на време, имате нужда точно от такъв приятел. За да бъде всичко наред обаче, вие трябва да го изберете много внимателно. Никога няма гаранция, но все пак по този начин намалявате шансовете нещата да се развалят. Ето и кои са типовете мъже, които определено НЕ са подходящи за секс приятелче:

1. Мъжът, който е бившето ви гадже. Може да ви изглежда нормално да се обърнете към бившия си, когато търсите секс без обвързване, но това би било наистина лошо решение. Да, с бившия си приятел се привличате сексуално, имате си доверие и знаете кой какво харесва в леглото. Но колкото и цивилизовано да сте се разделили, някой от вас със сигурност го е изживял по-тежко от другия. Ако отново се виждате дори само за секс, това може да върне стари спомени и да доведе до драматични ситуации.

2. Мъжът мечта. Смисълът на приятелите с екстра е да задоволяват единствено и само физическите нужди. Ако имате страхотен човек до себе си, който е много по-подходящ за истинска връзка, защо трябва да го поставяте в такава ограничена позиция. Бъдете емоционално недостъпни само към мъже, които не са подходящи за сериозна връзка.

3. Мъжът, който е женен. Ако оставим настрана изключително важния факт, че жененият мъж е „забранена територия“, то има други фактори, които също показват, че той е неподходящ избор за секс приятелче. Макар да тръгвате с ясната идея, че нищо не може да се случи между вас, хората имат склонност да започват да искат това, което не могат да имат. Освен това жененият мъж ще бъде на разположение много по-рядко, така че се губи цялата идея да звъннете на някого и да се видите няколко часа по-късно с него.

4. Вашият колега/шеф. Освен ако не искате да саботирате своята работа, дори не си помисляйте да имате подобни отношения с някой свой колега или шеф. Искате или не, те ще окажат влияние върху вашата работа, а и много скоро ще бъдете разкрити. Нали не искате всички в офиса да са наясно с вашия личен живот?

5. Мъжът, който дълго време си пада по вас. Той също не е подходящ избор, тъй като иска нещо повече от вас, но се задоволява само с това, което му предлагате. В някой момент обаче ще започне да прилага натиск върху вас и нещата просто ще се развалят.

6. Мъжът, който е ваш добър приятел. Обикновено тези отношения завършват с щастлив край само в холивудските филми. В реалността рискувате да развалите приятелството, което може би сте градили с години. Първоначално, ако усетите силно привличане помежду си, всичко може да е страхотно. Много скоро обаче някой ще започне да нарушава правилата и ще се стигне до разваляне на много по-важна връзка от сексуалната.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

... ( преди 9 години )
V to4ka 6 ako ste naqsno kade se namirate v situaciqta nqma da imate problemi.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анон ( преди 10 години )
Точка 4 не е вярна, за много от жените това е начин да направят кариера, чувал съм легенди за Митьо пайнера :)Да определено точка 4 не е вярна, много жени извличат само позитиви от това да се *** с шефа си ! ;)Приятелствата могат да бъдат развалени ако се стигне до секс , но това все пак не е общовалидно правило, всичко е индивидуално. Аз имам такъв случай в който не си развалих приятелството, но не във всички случаи ще е същото. Беше ни хубаво и никой не съжалява за това, което се случи :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Д-то ( преди 10 години )
Ами то не останаха други мъже... Освен някой ***, който никой не го иска
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
Абсолютно така си е. Точно за това не искам да превърна един от най-готините си приятели в приятелче за секс. Защото след това приятелството ни няма да е същото, а аз държа на него като приятел.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )