IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Причините, заради които връзките от разстояние успяват

16 април 2014 12 21

Подобни взаимоотношения имат както своите отрицателни страни, така и много положителни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Много хора гледат песимистично на връзките от разстояние. Все пак „очи, които не се виждат, се забравят“. Безспорно поддържането на подобен тип любовни отношения може да бъде трудно и не е за всеки човек. Партньорите, които са разделени от някаква дистанция, са изложени на много по-големи рискове, отколкото останалите двойки.

Както казват обаче, когато човек има желание, намира и начин. Така че поддържането на връзка от разстояние е напълно постижима цел! Дори има редица причини, заради които именно тези връзки успяват и имат смисъл. Ето и някои от тях:

1. Отношенията остават интересни. Истината е, че когато имате отношения с някого, който е далеч от вас, нещата са много по-интересни. Винаги има неща, за които да си говорите. Разказвате си взаимно истории, говорите за нещата от живота. Теми, за които повечето двойки, които живеят заедно или се виждат всеки ден, не говорят толкова често. Във връзката от разстояние разговорите са основният посредник за комуникация, така че те са много по-разнообразни и интересни.

2. Все още имате свобода. Това е една от основните причини, заради които връзките от разстояния успяват. Всеки от партньорите запазва своята свобода. Може да излиза когато пожелае, не трябва да се съобразява с настроенията на своята половинка. Това действа наистина освежаващо!

3. Цените времето, което прекарвате заедно. Когато двама души са разделени за някакъв период от време, те ценят много повече всеки момент, който могат да прекарат в компанията на своя любим. Също така те чакат с много по-голямо нетърпение деня и часа, в който ще видят отново половинката си. По тази причина времето, което двойките с връзки от разстояние прекарват заедно, е много по-интензивно и наситено с емоции. Все пак те наваксват доста пропуснати моменти.

4. Не приемате половинката си за даденост. Това е друга основна причина, заради която връзките от разстояние работят успешно. Партньорите не се приемат взаимно за даденост. Тъжната истина е, че останалите двойки свикват със своя любим човек и спират или намаляват усилията, които полагат за него. Ако вие не сте виждали партньора си от един месец, няма ли да искате да изглеждате страхотно, когато се видите? Също така в подобни моменти хората се карат много по-малко помежду си по простата причина, че искат да се насладят максимално на времето, което имат заедно.

Снимка: Dreamstime

5. Емоционалната подкрепа става по-важна. Вие сте разделени от половинката си и физически той има много по-ограничени възможности, когато става въпрос за подкрепа. За сметка на това обаче, емоциите излизат на преден план и вие сте в състояние да получите напълно адекватна емоционална подкрепа. В много случаи тя дори е по-важна от физическата, защото мотивира човек да се справи сам със ситуацията или проблема, което го прави независим и по-силен.

6. Сексът е по-интересен и вълнуващ. Когато правите секс по-рядко (което всъщност е жалко), вие не може да се наситите на своя любим. Така вероятността той да ви омръзне и сексът с него да стане безинтересен, е много по-малка. Обратно, връзката от разстояние предлага вълнуващи и страстни сексуални изживявания. Това никак не е за подценяване!

Обикновено връзката от разстояние е такава само за определен период от време. Това могат да бъдат месеци, а понякога и години. В даден момент обаче тези взаимоотношения трябва да се развият на следващо ниво. Ако вие стигнете до този етап, значи трябва да бъдете сигурни, че връзката ви наистина ще успее, след като е преживяла предизвикателствата на разстоянието.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
При мен се получи. Женени сме вече 9 години, но не твърдя, че беше лесно. Понякога ми липсваше толкова много...а нямаше как да е онлайн точно в този момент. Абе, *** работа, ама когато си имате доверие и се обичате, става.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
molly13 ( преди 9 години )
Много зависи от самите хора, не можем да слагаме всичко под общ знаменател.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
До Petar: Нима? Няма хора, които се омъжват и остават заедно до края на живота си ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Petar ( преди 10 години )
всички връзки в дългосрочен аспект не успяват :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
От личен опит след една година връзка от растояние - в момента живеем заедно от вече 10 месеца и всичко е наред. : ) Съгласна съм обаче, че в дългосрочен план нямаше как да просъществува. Просто има неща, които само човек физически до теб може да ти даде и не говоря за секс. Друго е да има кого да прегърнеш когато се чувстваш зле, а не да плачеш пред камерата по скайп...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
това е само временно, в дългосрочен аспек са провал тия връзки...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
по-скоро не успяват - имам опит
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар