IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знае всяка двойка за връзките

20 април 2014 11 52

Именно това ще помогне на партньорите да поддържат едни прекрасни взаимоотношения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Човек може постоянно да влиза от връзка във връзка или пък да поддържа една дългогодишна, която обаче не върви както трябва. Къде е проблемът и защо нещата не се получават?

Всъщност всичко зависи изцяло от партньорите. Те са хората, които взимат решенията, действат и правят избори.

Ето защо, ако една двойка иска да бъде успешна и щастлива, партньорите трябва да са наясно с няколко умения, свързани с любовните взаимоотношения. Навярно вече сте ги чували, но едва ли сте ги виждали синтезирани, така че да ви накарат да се замислите достатъчно сериозно над тях.

Ето и кои са важните неща, които всяка двойка трябва да знае за връзките:

1. Всеки има лоши дни. Обикновено това не е нищо лично. Не бива да се сърдите на своята половинка, ако един ден просто не е толкова весела и не ви се усмихва. Навярно партньорът ви има проблеми в работата, стресът му е дошъл малко в повече или пък се е скарал с някой приятел. Или просто се е събудил намусен. Всеки човек има такива дни, така че приемете поведението на любимия си човек нормално и в никакъв случай не му се сърдете.

2. Как да общувате ясно. Повечето хора не са добри в разгадаването на мислите на другите. Въпреки това много жени, а и мъже, очакват от своята половинка да може да надникне в тяхната глава и да разбере какво всъщност ги тормози. Може да си спестите много време и неприятности, като вместо да чакате любимият човек да отгатне какъв е проблемът, просто да му споделите. Бъдете ясни и конкретни в изказванията, така че да не остане нещо неясно.

3. Силата на доброто държание. Понякога хората забравят колко е важна добротата. Тя има толкова голямо влияние, че буквално може да промени вашата връзка. Така че рискувайте и опитайте да приложите силата на доброто държание върху своя партньор. Ако ви дразни, не му отговаряйте с лошо, а с добро. Използвайте тази тактика в подобни ситуации и се убедете в нейния ползотворен ефект.

4. Прошката е важна. Никой не е съвършен и всеки човек прави грешки. Затова не бъдете прекалено строги към своята половинка и ѝ прощавайте, когато наистина заслужава. Разбира се, в повечето случай става въпрос за малки ежедневни неща, а не сериозни проблеми като изневяра, например.

5. Важно е да се смеете заедно. Смехът се отразява страхотно на връзката. С негова помощ може да се премахне напрежението и стресът. Така че в напрегнати ситуации, опитайте да погледнете на момента от неговата забавна страна и да се пошегувате. Не на последно място смехът може да ви помогне да спорите по-рядко със своя партньор, както и да се разбирате по-добре.

6. Не се карайте на публични места. Истината е, че всяка двойка се кара понякога. При някой разногласията започват още в началото, докато при други споровете идват по-късно. Без значение на какъв етап от връзката си се намирате, единственото правило е да не се карате на публични места и пред други хора. Вашите лични неща трябва да останат помежду ви – особено грозни сцени като караниците.

7. Стойността на ангажимента. Ангажиментът е нещо прекрасно, когато двама души се обичат. Той доказва чувствата по начин, по който думите не успяват. Именно чувството, че имате сериозен човек до себе си, на когото може да разчитате, ще ви помага в трудни моменти. Все пак никога не може да се получи дълготрайна връзка, ако един човек не може да се ангажира с друг.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

9 ( преди 9 години )
Може да е перфектният,но парите му неотговарят ли на стандарта ви го напуснете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )