IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които една жена никога не трябва да прави за един мъж

19 април 2014 14 00

Има неща, които дамите просто не трябва да жертват в името на любовта

Всички са на мнение, че Селена Гомес прави твърде много жертви за Джъстин Бийбър; Снимка: Getty Images

Всички са на мнение, че Селена Гомес прави твърде много жертви за Джъстин Бийбър; Снимка: Getty Images

Пълноценният живот е изпълнен с любов, но има връзки, които действат токсично и човек ако не внимава може да изгуби себе си в тях.

За да може една жена да се чувства добре и да бъде щастлива, тя преди всичко трябва да уважава себе си и да не прави прекалено големи жертви в името на половинката си.

Любовта е мощно чувство, но не трябва да диктува всяко ваше движение и не трябва да става причина да живеете в постоянен дискомфорт.

Ето ви и списък с нещата, които една жена никога не трябва да прави за своя любим мъж:

1. Да се отказвате от мечтите си

Ако винаги сте искали да бъдете учителка, не позволявайте на половинката ви да ви разубеждава. Вие не трябва да избирате между вашия мъж и вашите мечти. Ако помежду ви има истинска любов, той трябва да ви подкрепя в преследването на мечтите ви. Ако решите, че вече не искате да следвате определена кариера, това е добре. Но е важно сама да вземете това решение, а не под въздействието на любимия.

2. Да променяте моралните си ценности

Всеки човек получава определено възпитание и набор от морални ценности, които вървят с това възпитание. Вашият любим трябва да уважава вашите морални устои, дори да не ги споделя. Ако той ви кара да ги промените, за да са в синхрон с неговите, то той ви прави лоша услуга. Мъжът трябва да обича жената, такава каквато е, а не да се опитва да я променя.

3. Да променяте външния си вид

Мъжете може и да си падат по ангелите на Victoria's Secret, но това не означава, че приятелките им трябва да изглеждат досущ като модели. Ако един мъж ви обича наистина, той няма да ви приканва да правите драстични промени във визията си. Той трябва да цени вашата естествена красота, иначе защо е започнал връзка с вас? А и мъж, който ви кара да пазите диети или всеки ден да спортувате, по-скоро може да срине самочувствието ви.

4. Да жертвате приятелите и семейството си

Има мъже, които обсебват цялото време на половинката си и тя спира да се вижда със своите приятели и роднини. Вие имате нужда от близките си хора, точно толкова, колкото и от гаджето си, дори сега да не го осъзнавате. Затова се опитайте да не пренебрегвате приятелите си, заради любимия си, защото един ден може да се нуждаете от тяхната подкрепа.

5. Да се държите глупаво и престорено

Никога не се правете на такава каквато не сте, само за да се харесате на половинката си. Не се преструвайте на по-малко интелигентна, на по-забавна или на по-отворена, за да направите гаджето си по-щастливо. Истината е, че мъжете харесват уверените жени и ги уважават повече. Затова не се страхувайте да покажете истинското си лице.

6. Да се оставяте той да ви контролира

Една жена, колкото и да обича даден мъж, никога не трябва да му позволява той да има пълен контрол над живота ѝ. Дори да сте в сериозна връзка, важно е да обсъждате всички решения с половинката си и да не му позволявате да действа еднолично. Дори той да не се съгласи с вашата позиция, то поне трябва да имате сили да я заявите. В края на краищата, вие трябва да бъдете капитан на кораба на живота си и да не отстъпвате това място на друг.

7. Да имате или пък да нямате деца

Ако с вашия любим мъж искате да имате деца, това е фантастично, но не забременявайте, само и само да му угодите. Една жена трябва да се чувства комфортно с идеята, че може да забременее и да стане майка, а не трябва да го прави, само за да зарадва любимия си. Раждането на бебе е сериозна стъпка в живота и трябва да вземете решението сериозно. Същото важи и в другия случай – ако половинката ви не иска деца, а вие копнеете за такива от доста време, то може би той просто не е вашият човек.

8. Да променяте мнението си за нещата

Ако преди да срещнете половинката си сте знаели винаги какво ви харесва и какво не, то това не трябва да се променя и след старта на връзката ви. Ако вие сте наясно какво ви доставя удоволствие, кои са местата, на които обичате да почивате, какви са хобитата ви и т. н., не си променяйте мнението, с мисълта да угодите на гаджето си. Така вие няма да се чувствате добре, а това все някога ще ви проличи.

9. Да понижавате стандартите си

Всеки човек трябва да знае какво иска от живота, а всяка жена трябва да се научи да разпознава кога един мъж не е достатъчно добър за нея. Тя просто не трябва да понижава стандартите и очакванията си в името на любовта. Може да ви отнеме повече време, за да намерите точния човек, но е по-добре да сте по-придирчива, а не да се обвързвате с някого от компромис.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Разбира се не бива да искате за себе си нещо които забранявате на другия.По някога се налага да променяте заедно навиците си в интерес на общото но и двамата заедно -това не е натиск и терор а разумно общо ограничерие в интерес на общи цели и бъдещи планове.Не трябва априори да отхвърляте всичко което ви се предлага само защото си мислите ,че така проявявате характер и интелект.Не бива отърваването от някои заблуди и клишета с помощта на любимия да смятате за нещо лошо особено ако за това се налага да мислите с главата си а не да го правите само проформа от чувства.Пазете се все пак ако връзката ви тегли надолу например в морално отношение.Нима може да си мислите ,че от любов партньора ви кара да проституирате или да спите с някой негов началник за да го издигне в службата? Или пък с подобна цел ви води на фирмено парти което ще примине в крайна сметка в оргия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
333 ( преди 9 години )
Примерът с тийновете Джъстин и Селена е наистина подвеждащ. Те са жертви на холивудската машина, няма нищо общо с реалността при тях. Всички от холивуд правят ПР от личния си живот. А за другото не знам, не съм се сблъсквала с подобни неща. За щастие.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Корнелия ( преди 9 години )
Главният герой във вашият живот сте самите вие. Не става въпрос за егоизъм, ако искате да правите неща, които ви карат да се чувствате щастлива и пълноценна. А когато вие сте щастлива, тогава раздавате щастие с пълни шепи и на другите около вас, респективно и на вашата половинка. Не трябва да се оставяте той да ви ограничава и владее, а да ви подкрепя и споделяте заедно успехите си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
!!! ( преди 9 години )
palni luposti ! nali se sabira6 s liubim 4ovek za da spodeli6 jivota i 6tastieto v obi4 , Kak se jivee kogato na predna pozicia 6te stoi egoizma i da gledam samo sebe si ? Predpo4itam liubimia mi da e 6tastliv s tova koeto moga da mu dam v jivota , otkolkoto vseki pootdelno da se pravi na velik v braka
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар