IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фазите след раздялата, през които всички жени минават

12 юни 2014 14 41

Не се борете срещу тях, нито има нужда да ги променяте, защото накрая ви очаква хепиенд

Снимка: Thinkstockphotos.com

Снимка: Thinkstockphotos.com

Раздялата си е гадно нещо, откъдето и да го погледнеш. Но и тя като всяка друга „несправедливост“ в живота се преживява. Мъжете и жените имат различни начини за справяне с пустотата, болката и гнева.

Ето и кои са фазите, през които минават дамите, след като сърцето им е разбито.

1. Фазата на търкалянето и яденето

Често първата седмица след раздялата минава в самосъжаление, апатия и лежане. Най-добър приятел на дамите в този момент е телевизорът, в който са вторачили поглед, но без да осъзнават какво дават по него и хладилникът, в който има всякакви сладки изкушения.

2. Фазата на проекцията

В тази фаза тъгата преминава в горчивина и започва едно сравнение с всички останали мъже в живота ви и миналите ви връзки. Тук на помощ идват най-близките приятелки, които заедно с вас настървено обиждат мъжа, който ви е наранил.

Често тези сбирки са пълни с много алкохол.

3. Фазата, в която се опитвате да убедите себе си, че сте по-добра от него

След тъгата и горчивината дамите започват да търсят начин да запълнят празнотата с мисли за подобряване на живота си. В тази фаза жените често си казват, че сега имат повече време за себе си – за хобитата си, за спорт, за учене/работа, за шопинг, за излизане с приятелки.

4. Фазата: Искам го обратно

Да, но идва момент, в който спомените се връщат. И колкото и да се опитвате да държите съзнанието си заето с други неща, накрая ви удря самотата. Започват да ви канят на партита, на които сте ходили с любимия и ви става криво. В тези моменти дамите са склонни да простят и да търсят контакт с бившия с идеята да се съберат отново.

5. Фазата на високата активност

Помните ли фаза три? Е, сега тя вече минава в действие, особено ако до себе си имате няколко настървени приятелки, които са готови на всичко, за да ви върнат обратно към живота. Партита, фризьори, спорт до изтощение – всичко, за което не сте имали време или желание, сега ви се струва напълно възможно и жизненонеобходимо. Макар и насила, започвате да променяте живота си... и това ви харесва.

6. Фазата на пречупването: По-добре съм без него

Неусетно по пътя на страданието, гнева и самосъжалението вие вече сте израснали като човек и личност и имате по-различен живот. Живот, който прегръщате смело и виждате, че светът не е свършил.

След раздялата всяка жена изживява доста тежък период и дори да се бори, няма как да пропусне някоя фаза. Минете ги търпеливо, защото накрая ви очаква вашият хепиенд – не с него, а с вас самата, с вашето ново АЗ, което е по-силно и готово за нови приключения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

:) ( преди 9 години )
До ...: след като го смяташ за загуба на време ,се питам тогава защо си прочел/а статията,че и чак си коментирал/а???????????!!!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
... ( преди 9 години )
6to za tranni statii , da si gubi vremeto 4ovek da 4ete
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )