IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо напълнявате, когато имате сериозна връзка

21 май 2014 13 53

6 основателни причини за този неприятен факт

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Сериозната връзка, като всеки важен ангажимент в живота на човек, може да доведе до големи промени. След като влюбеният успее да достигне до едно съвсем ново ниво на комфорт с друго човешко същество, той започва постепенно да се видоизменя. Една от най-осезаемите промени, през които той минава, когато е във връзка, е свързана с неговата физика, а именно – той често наддава на тегло.

Понякога качването на килограми може да е свързано със стрес и/или депресия, но в този случай, то се дължи на голямата доза лично щастие. Ето и някои от причините, поради които сериозната връзка прави хората и от двата пола по-закръглени, отколкото им се иска:

1. Вече не си търсите гадже, защото сте намерили своята идеална половинка.

След като сте се убедили, че сте намерили идеалната си половинка в живота, вие спирате да мислите за „другата риба в морето“. По тази причина вие вече не чувствате стимул да привличате чрез своята физика други индивиди от противоположния пол. Хората, които имат сериозна връзка, често започват да занемаряват външния си вид, което е една сериозна грешка.

2. Любимият ви така или иначе си ви харесва без дрехи.

Това, че имате сериозна връзка и постоянен сексуален партньор ви дава голяма доза спокойствие, защото знаете, че никой друг няма да ви види без дрехи скоро и евентуално да забележи дефектите на тялото ви. Това, че вече не сте уязвими по тази тема, е наистина вълнуващо, но със сигурност ще ви коства няколко килограма отгоре. Не забравяйте обаче, че сексът е по-вълнуващ, когато човек се чувства добре в кожата си, а не когато пъшка и охка от преяждане.

3. Предпочитате да пропуснете тренировката във фитнеса, за да прекарате повече време с половинката си.

Някои двойки започват да ходят заедно на фитнес, което е супер. Други двойки обаче, не споделят интереса си към редовните тренировки и постепенно този, който е бил по-запален, започва да пропуска времето във фитнеса, за да бъде с любимия си. Това се налага и заради факта, че повечето хора водят забързан живот и свободното им време е кратко и ценно, така че е нормално да предпочитат да го прекарват с половинката си. Спортът влиза в една категория от задачи, които човек прави, само когато „има достатъчно време“ и това несъмнено води до повишаване на неговото тегло.

4. Партньорът ви ви прави комплименти, въпреки няколкото килца отгоре.

Независимо колко ниско може да е паднало самочувствието ви покрай качените килограми, вашият партньор продължава да ви прави комплименти и да ви уверява, че изглеждате страхотно. Това е супер, защото означава, че половинката ви е любяща и грижовна и за нея вие наистина сте най-безупречния човек във Вселената. Това, че някой ви поставя на пиедестал, наистина може да убие вашата суета.

5. Половинката ви оказва негативно влияние върху вашия начин на хранене.

Двойките в сериозна връзка постепенно заменят нощните клубове и бурните танци с похапването в хубави ресторанти или у дома пред телевизора, а телата им заплащат цената за това. След като навлезе в този супер удобен етап в отношенията, човек започва да копира малко или много начина на хранене на своя любим. Ако мъжът си похапва солидно, то и жената спира да се ограничава. Освен това допълнителната чаша вино е повод за още по-дълъг разговор вечер на масата, а в алкохола има доста калории...

6. Вие сте твърде щастливи, за да ви пука, че не сте в топ форма

Ако връзката ви върви добре и сте щастливи с половинката си, то едва ли ви пука за това, че не сте в страхотна форма. Вероятно не ви е грижа за това, което ядете и за това какво мислят другите за вас. Личното щастие наистина е най-доброто извинение за евентуалното покачване на теглото. Въпреки това, трябва да сте готови за потенциален срив в отношенията ви с любимия и фазата „Имам нужда да отслабна точно сега! Как можах да се превърна в такава кифла?!“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )