IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо жените винаги си падат по мъже, които ще разбият сърцата им

27 май 2014 12 40

В много случаи дамите знаят, че си играят с огъня, но въпреки това продължават

Кадър от филма "Детски игри"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Детски игри"; Снимка: outnow.ch

Жените, точно както мъжете, жадуват за това, което не могат да имат. Независимо дали става въпрос за дизайнерски дрехи, шоколад или мъж, който никога няма да бъде сериозен в отношенията си... Въпреки че дамите много добре знаят колко опасно е да преследват подобен тип мъже, те не се отказват.

В началото всичко е като в приказките, докато не дойде моментът, който жената е очаквала (но тайно се е надявала да не се случи). Разбито сърце, разочарование, самообвиняване – това са само част от трагедиите, които сполетяват една жена на раздялата с даден мъж.

Минава време, то лекува раните и болезнените спомени избледняват. Така неусетно жената отново решава да си „играе с огъня“, надявайки се този път все пак да е различно от всички предишни. Отново следва разочарование и така цикълът се повтаря.

Въпросът е – защо има дами, които винаги си падат по мъже, за които предварително знаят, че ще разбият тяхното сърце? Вид мазохизъм ли е това или безнадеждна романтика? Ето и вероятните отговори:

1. Комплексът на майката. Безнадеждният случай (в случая мъж) е предизвикателство за много жени. Те искат да бъдат поне веднъж с лошо момче, за да разберат дали са способни да предизвикат катарзис у него. Промяната на мъжа е като награда за жената. Тя обаче рядко се случва и в края на връзката винаги дамите са тези, които страдат.

2. Дамите искат да бъдат като момичето на Бонд. Жените жадуват за опасност както мъжете, дори в ръцете им да няма оръжие. Въпреки че дамите не желаят върху тях да бъде употребявано физическо насилие, понякога те просто искат да усетят тръпката от неприятностите и да се отдадат в плен на нездравословни емоции. Идеята жената да „играе на хазарт“ със своето сърце е приемлива, когато става въпрос за няколко дни или най-много седмици.

3. Жените са мазохистки. Дали ще си го признаете или не – всяка от вас е имала връзка, в която е стояла, въпреки болката. Жените са склонни да правят неща, които реално не са опасни за тях, но със сигурност са много вредни. Например, купуват си неудобни обувки или излизат с мъже, за които знаят, че ще разбият сърцето им.

4. Нито един безнадежден случай не е еднакъв с предходния. Основната атракция на безнадеждните случай или казано по друг начин – на мъжете сърцеразбивачи е, че всеки от тях е уникален. Тези лоши момчета са по-вълнуващи от „обикновените“ мъже и всеки от тях грабва жената с нещо различно.

5. Жените тайно обичат драмата. Някои дами толкова много обичат драмата, колкото обичат и опасността. Те жадуват за скандали, сълзи, драматични сдобрявания, извинения, обещания и т. н. За тях е по-добре да бъдат с разбито сърце, вместо да не чувстват нищо.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
До Pufpaf: Само да попитам: семеен ли си? И случвало ли ти се е да правиш секс със семейна жена. Преди да ми отговориш и да питаш и ти: бил съм и от двете страни на барикадата и познавам отлично психиката на дамите. И точно по тази причина предпочитам да комуникирам с тях като човек с човек, а не като мъж с жена. Пробвай и ти. Ще разбереш много интересни неща, които са ти убягвали до момента. Успех!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
azz ( преди 9 години )
Евала,pufpaf,ЛИЧИ СИ ,ЧЕ СИ МЪЖ НА МЯСТО !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Pufpaf ( преди 9 години )
Tова за зрелите жени и безразсъдството е много ама много далеч от истината и ти може би се сещаш за някакъв пример за такава жена, но повярвай, точно зрелите жени правят много по малко грешки и ОСОБЕНО ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ СА СИ ИЗПАТИЛИ ОТ ТАКИВА МЪЖЕ.Точно зрелите жени са оценявали най-много моята доброта и душевност и точно от такива жени съм получава и комплименти за това какъв човек съм. Младите момичета не се впечатляват толкова от това дали мъжа ще има добро сърце или не, това нещо го виждам постоянно.Как ще обясните и факта, че всяка четвърта жена е била жертва на домашен насилие ? Не знам от къде ти дойде това разсъждение за зрелите жени, ние не говорим за някакви си кръшкания и изневери, а за сериозни връзки. Младите момичета когато започват една връзка не мислят толкова за семейство и дали това ще е подходящ баща за нейните деца.Едно момиче на 20 години все още не мисли за деца, но по зрелите и по големи мислят и гледат много повече и тези качества на мъжа, като добрина, дали е любящ, дали може да се грижи добре за семейството.Младите момичета са на друга вълна, те искат да живеят, мислят повече за забавления и това е нормално и за това те правят и по често грешен избор. Много е важно да отбележа, че винаги има изключения и при младите и при по зрелите, но като цяло е ясно и неоспоримо, че хората с по малък житейски опит грешат много повече. Та нали човек се учи най-вече от грешките си !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
До Pufpaf: "Това обаче зрелите жени го знаят много добре, но младите момичета без много житейски опит не всички го разбират и те правят най-много грешки !"Греда, Пуфпафчо. Много голяма греда. Точно зрелите жени се хвърлят във възможно най-безразсъдни авантюри, водени от принципа "време е да направя нещо и за себе си".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Pufpaf ( преди 9 години )
По тази тема мога да пиша много много дълго !Много съм се смял, ама наистина много на някои статии в които пишат как лошите момчета били по вълнуващи, с тях било по интересно, били по добри любовници и били по страстни и т.н.А добрите момчета били обратното на това, били скучни, не са страстни и още куп глупости. Чак ме е жал за жените, които вярват в тези заблуди и митове. Така наречените "лоши момчета" имат едно качество, което няма как да се оспори и то е, че тя най-добре могат да накарат една жена да страда и ще го направят без да им трепне сърцето.Само ще ви кажа едно и го запомнете, но все пак държа да отбележа, че някои жени биват привличани и подсъзнателно от някое така наречено "лошо момче", защото и природата така е устроила жените.Разбира се те си падат по лошите момчета най-вече защото са по силно привлечени сексуално от тях, а не за друго.За голямо съжаление на жените това дали някой ще е добър любовник, ще бъде по страстен и умел, не зависи от това дали ще е "лошо момче", грубиян или ще има добро сърце. При лошите момчета е много по вероятно да попаднеш и на егоист и то от най-големите.Трябва също да знаете, че ако някой мъж има добро сърце, това не означава, че той е няква мекица и сигурен *** и с него на жената ще и скучно и няма да е добър любовник. Ако една жена иска да е щастлива, тя трябва да си намери мъж, които да може да обича, да обикне нейната душа, а не само тялото и. Това обаче зрелите жени го знаят много добре, но младите момичета без много житейски опит не всички го разбират и те правят най-много грешки !Точно вчера ми споделиха един случай, на едно младо момиче студентка и как нейният приятел я смазвал от бой дори на вън я биел. Тя все още не можа да го остави и ако се разделят за кратно после пак го приема и аз просто съм в шок. И като ви казвам бой разбирайте много бой, а не просто да и посяга.Тоя *** не ми в града, инак макар и да не го познавам това момиче, щях да го намеря този и да му направя глава квадратна ! *** мръсен, само като си помисля как някой мъж посяга на жена и вътре в мен всичко се обръща ! :(
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
"Защото колкото и да е странно 99% от "лошите момчета" са си в същност комплексари, които играят театър за да намерят някоя наивница, която да се грижи за тях и да им повдига самочувствието. *** доста сълзи трябва да изплачеш преди да го разбереш това." ГРЕДА!!! Т. нар. "лоши момчета" гледаме единствено да получим сексуално удовлетворение, използвайки факта, че женското сърце жадува за романтика, а дупето - за приключения. И често и двете се оказват разбити :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Чочо ( преди 9 години )
Доста верни неща като цяло. Винаги съм имал подозрения, че е точно така, но смятах, че си въобразявам. Сега ми се потвърди, че жените иамт нездрава психика като цяло и оттам идват проблемите. Добре, че има и нормални тук-там все пак, че иначе не знам кво ша праим ние мъжете....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Е, на 20 тия глупости може и да минават, но в един момент установяваш, че държиш много повече на себе си и на емоционалното си здраве отколкото на връзката с поредния "отчаян случай" и тогава за голяма негова изненада му теглиш шута и заживяваш сама и щастлива и с реални шансове да срещнеш правилният мъж, а не поредният глезльо, който се прави на какво ли не само за малко внимание. Защото колкото и да е странно 99% от "лошите момчета" са си в същност комплексари, които играят театър за да намерят някоя наивница, която да се грижи за тях и да им повдига самочувствието. *** доста сълзи трябва да изплачеш преди да го разбереш това. На мен ми костваше години и доста сериозна депресия преди да го проумея.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Аааа, не, мерси! За мен тия филми свършиха! Не знам къде ми е бил акълът да се занимавам с подобни глупости!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар