IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво да си говорите на първа среща

6 юни 2014 14 01

Неутрални теми, които нито са скучни, нито пък неуместни

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Първите срещи могат да бъдат вълнуващи, напрегнати и пълни с възможности. Ако се държите уверено и имате необходимите приятни теми за разговор, с които да убиете неудобното мълчание, вие ще увеличите шансовете да се стигне до среща номер две.

Всъщност освен привлекателният външен вид, привлекателният интелект също има голямо значение, когато става въпрос за сериозни намерения. Така че, ако искате да бъдете перфектни и да впечатлите мъжа не само с начина, по който изглеждате, заложете на някои неутрални теми за разговор, които нито са скучни, нито пък неуместни.

Съвсем спокойно може да започнете разговор със следните въпроси:

– С какво се гордееш най-много. Може и да ви звучи като въпрос от интервю за работа, но нали знаете – всеки човек обича да се хвали със своите постижения. Особено мъжете. Освен това по този начин много лесно може да разберете какви са ценностите на човека от среща и какво той смята за важно в живота си.

– Как беше денят ти? Този въпрос е толкова прост, но всъщност чудесен начин да разчупите ледовете. По време на първите срещи хората търсят сходство помежду си, което лесно може да бъде открито (ако го има) в ежедневните дейности. Макар този въпрос да е напълно неангажиращ, може да отведе разговора в много интересни посоки.

– Ако можеше да заминеш на почивка навсякъде, къде би избрал? Това е сполучлив начин да разберете повече за неговите интереси. Твърде възможно е мъжът до вас да си пада по приключенски пътувания и палатки, докато вие предпочитате лукса и спокойствието на курортите.

– Шегувайте се за ужасни първи срещи. Разбира се, въпросите са хубаво нещо, но трябва да има малко време и за смях и шеги. Започнете да разказвате за някоя своя ужасна първа среща, като представяте всичко с комичен вариант. Мъжът със сигурност ще се присъедини с някоя своя история (и ще бъде спокоен, че той със сигурност няма да попадне в тази класация).

– Какво търсиш в една връзка? Този въпрос е малко личен, но все пак вие трябва да бъдете наясно дали човекът, с когото се виждате, е на същата вълна, както вас. Ако той търси само еднократни забавления, а вие нещо по-сериозно, значи определено не си заслужава дори да говорите повече с него. Освен това по този начин ще си спестите недоразумения, наранени чувства и разбити сърца.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

the old sinner ( преди 9 години )
Miss S...zaradi razmera na prashkite,predpolagam;-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар