IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато гаджето ви стане скучно и предвидимо

11 юни 2014 10 00

Какви мерки можете да предприемете?

Кадър от филма "Безкрайният годеж"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Безкрайният годеж"; Снимка: outnow.ch

В началото на връзката ви приятелят ви вероятно е давал мило и драго, за да ви направи щастлива. Сигурно той е бил най-сладкият, грижовен, забавен и приключенски настроен мъж, който сте срещала. Сега обаче, ако трябва да го опишете с две думи, те ще са „мързелив и скучен“ (възможно е ситуацията да бъде и с обратния знаменател и жената да е станала по-предвидима).

Въпросът е да разберете дали половинката ви е станала такава, защото е улегнала твърде много или просто това не е подходящият човек за вас. Повечето мъже стават малко по-скучни и предвидими с течение на времето и това често се отразява негативно на връзката.

Може проблемът да е и във вас – да имате твърде нереалистични очаквания за половинката си и затова той да е изгубил мотивация да ви се доказва.

Ето пет причини, заради които вашият любим може да изглежда по-скучен в очите ви:

1. Вече много рядко правите забавни или нови неща заедно и това ви отегчава.

2. Вие се чувствате самотна, а той е по-зает с други сфери на живота си (кариерата си, например) и не ви обръща внимание.

3. Вие сте твърде зависима от него, но не знаете какво да направите, за да промените това.

4. Той се е отказал да живее според вашите очаквания, защото мисли, че те не са честни спрямо него.

5. Той си е мързелив и скучен по природа, а в началото се е правел на по-забавен.

Какво можете да направите, за да го промените?

1. Говорете с него за това как се чувствате. Опитайте се да го направите мило, без да му натяквате, че ви прави нещастна. Опитайте се да му покажете как се е променил към по-лошо през последните няколко месеца/години.

2. Започнете да водите свой собствен живот. Понякога човек просто трябва да осъзнае, че любовта си струва усилията. Ако вие започнете да излизате сама с приятелки, да се обличате секси и да се забавлявате без него, той ще усети, че може да ви изгуби и ще се мобилизира отново.

3. Осъзнайте, че не можете да го промените, ако той не го желае. Говорете с него и му кажете, че връзката ви постепенно ще се разпадне, ако и двамата не положите усилия да я закрепите. Планирайте повече неща, които можете да правите като двойка. Ако той се съпротивлява, оплаквайки се, че е твърде уморен, напомнете му, че ви е дал обещание, което трябва да спази.

4. Ако не можете да го направите по-забавен, вие станете по-скучна. Ако той обича да гледа телевизия, да играе на видео игри и да лежи на дивана, опитайте се и вие да живеете за известно време така, за да разберете дали оценявате неговите хобита. Показвайки интерес към нещата, които той харесва, това може да го накара в замяна да направи нещо, което вие искате.

5. Все пак не забравяйте, че в успешната връзка всичко е въпрос на здравословен баланс. Когато балансът в отношенията започне да се изгубва, очевидно се появява и истинският проблем. Така че, преди да решите да обвинявате партньора си, че е станал мързелив и скучен, замислете се дали това не е просто повърхността на много по-дълбок проблем във връзката ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

тройка Ахилова ( преди 9 години )
До Учудващо: Това, че Вие не го разбирате, НИЩО не значи. Не само 18годишните могат да сменят мъже, омъжените жени - също! Когато бракът им вече няма смисъл и не са финансово зависими от мъжа си, ако ще да са на 60, ще срещнат друг мъж. Както казах, тук около мен, във Франция, това е често срещано. Никоя жена не е приритала да си пази мъжа, само щото вече не била средношколка, вие изобщо чувате ли се, излезте от балканските си стереотипи, моля! С Вашия елементарен кръгозор, няма как да разберете какво Ви пиша, така че не се пънете!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Учудващо ( преди 9 години )
До Тройка Ахилова: По никакъв начин едното ви мнение не се свързва с другото, а ако има трето, вярвам ще е още по-учудващо. Че статията е елементарна не е от толкова голямо значение, колкото това, че се представяте за достатъчно зряла, а малко по-рано изразявате мнение на разглезена абитуриентка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
До до Тройка Ахилова: Достатъчно зряла съм, имам семейство и син, никога никого не съм "държала", напротив, не само съпругът ми тича след мен, "конкуренцията" на по-младите от мен момичета изобщо не ме бърка, защото далеч не разчитам само на външен вид, макар с него да мога да имам по-млад мъж...не знам ВИе на каква възраст и от какъв точно пол сте, но Ви намирам за много стар/а по мислене, в смисъл, ограничена, а логиката Ви да "държите" не само ми е противна, но и я смятам за извън рамките на добрите човешки взаимоотмошения...баба ми, родена преди около почти 100 години, беше по-напредничава от Вас и ме научи да разчитам преди всичко на себе си, а това изкльчва отчаяната нужда от мъж, описана от Вас...как изобщо живеете спокойно, като сте толкова зависима? Най-лошото, което може да се случи на сина ми в този смисъл е да попадне на жена с такова долно "мислене"...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
до Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Не знам доколко сте млада, но с времето всяка жена осъзнава, че хубавите момичета изскачат зад всеки ъгъл, а свестните мъже са на изчезване. Не че хубавите момичета са много свестни, но мъжете не се интересуват от това, особено в началото. Затова конкуренцията за една жена е смазваща, винаги така е било и по-зрелите жени знаят - хване ли се мъж, държи се здраво.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Pufpaf ( преди 9 години )
"Какво можете да направите, за да го промените?"Ето до тук приключих с четенето на тая статия.Искам да пожелая успех на всички дами, които ще опитат да променят мъжете си във каквото и да е отношение.Много са ми забавни статиите от типа - "Какво трябва да направите, за да го промените" :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Ама вие сериозно ли?! : ))) хаха - "Ако не можете да го направите по-забавен, вие станете по-скучна" - и за чий да ставам скучна??? Ако ми е станал скучен, го зарязвам, щото е ясно, че все по някое време ще срещна по-интересен и ми се струва по-честно да му бия шута преди това...мда, много по-добър сценатий от това да ставам аз скучна...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )