IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странните и объркващи етапи на „модерната“ връзка

13 юни 2014 14 45

Какво всъщност се случва с любовния ви живот

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Времената постоянно се променят и нищо не е такова, каквото е било преди. Това важи и за любовния живот като цяло. Днес срещите са като шеги (но в много случаи никак не са смешни). Много са причините, довели до реалността, която е в момента. Момичетата и момчетата много по-рано навлизат в света на възрастните и вече до 30 средностатистическата жена е преживяла какво ли не в любовта.

Така популярният статус във Facebook „сложно е“ онагледява действителността, в която живеем – половината от времето хората не са наясно дали имат някакви по-сериозни отношения с даден човек или просто се „забавляват“. За да няма объркване, разбити сърца и неосъществени надежди, всеки трябва да се запознае със странните етапи на „модерните“ връзки днес. Ето ги и тях:

1. Сексът за една нощ.

Той вече не е изключение, а много често срещано явление. За много хора запознанството с привлекателен субект означава точно това – секс за една нощ и в зависимост от резултатите, може да се премине на етап 2. В много случаи всичко си остава само за едната нощ, но понякога тя може да прерасне в някакъв друг тип отношения. Ако сексът е бил наистина страхотен, най-често човек се сдобива с „приятел за секс“.

2. Мъж за секс.

След като вече сте намерили мъжа, който буквално ви подлудява, вие искате от време на време да го имате в живота си или по-точно в спалнята си. Ето защо го търсите, само когато сте в настроение. Често това се случва в късните часове на деня или когато сте в нетрезво състояние. Ако имате късмет „приятелят“ е свободен в този момент и имате възможност да се забавлявате до следващия път, който може да бъде и след няколко седмици, дори месеци.

3. Приятел с екстри.

Вече започвате да приемате приятеля за секс като нещо повече от ужасно секси парче месо. Понякога си говорите за разни неща, най-често неангажиращи. Избягвате смислените и екзистенциални разговори за живота и любовта. Вече чувствате този човек и като свой приятел, не само любовник. Понякога след секс оставате и се гушкате.

4. Срещата.

 Повечето хора не успяват, но ето че вие сте успели да достигнете нивото, в което да излезете извън рамките на спалнята. Първоначално може да ви бъде странно и да се чувствате не на място, но от тази среща зависи как ще се развиват вашите бъдещи отношения. Дали ще останете на нивото „приятел с екстри“, защото сте „твърде заети“ да се виждате често или пък ще опитате да видите какво ще се получи.

Снимка: Thinkstock

5. Изпитателният срок.

Излизате на още срещи, в които все още не можете да погледнете достатъчно сериозно на човека отсреща. Продължавате да искате да го видите най-вече гол в леглото ви. Въпреки това опитвате да видите какво ще излезе. Но не се виждате в далечно бъдеще с този човек, просто се наслаждавате на момента.

6. Катарзис.

Твърде е вероятно да не достигнете до този етап. Вероятно ще прекратите комуникацията с този човек или при късмет ще се върнете на статуса „приятел с екстри“. Въпреки че не е изключено да попаднете в катарзиса. Това е периодът, в който вие и той се променяте или поне променяте начина, по който гледате един на друг. Вече не ви се струва толкова странно да планирате почивката си на морето заедно.

7. Гадже.

Поздравления, вие издържахте до последното ниво на модерните отношения! Това е моментът, в който сексът за една нощ може да се превърне в истинска връзка. Пътят е дълъг и в 90% от случаите хората се провалят. Но има и изключения, колкото и малко да са те. Ако вие сте сред късметлиите, значи може да бъдете доволни, че вече имате напълно нормална връзка и може да смените статуса си във Facebook на „обвързани“.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Мъж ( преди 9 години )
Нека не пресилваме нещата ,нека си оставаме най-много до 2-ро ниво ......няколко 2-ри нива ....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )