IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо второто начало с един и същи човек е грешка

26 юни 2014 15 16

Най-добре бившите да си остават завинаги такива

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Любовта е толкова непредсказуема, че много често двама души, които са разделени, се събират отново. На пръв поглед това е чудесно, но на втори и трети – не чак толкова. Всъщност много редки са случаите, в които второто начало е окончателно и след него не следва още по-трагичен втори край.

Повечето пъти възобновяването на отношенията е грешка. Има хиляди примери, които доказват тази тъжна истина. Може би вие самите вече сте преминали през такива отношения или пък познавате някой, на когото му се е случило. Ако въпреки всичко не сте сигурни защо започването на „нова“ връзка със стар човек е грешка, ето ви няколко достатъчно основателни причини:

1. Вълкът козината си мени, но нрава не.

Казано с други думи, вие, както и бившият ви партньор сте същите, макар да не го осъзнавате. Може би си липсвате и наистина се обичате, но това не бива да ви заблуждава. Вие сте същите хора, които имаха своите различия по отношение на живота.

2. Всичко е временно.

Дори да усещате промяна и в себе си и в своя партньор, ще бъдете разочаровани, но тя е временна. Промяната трае, докато страстите се поуспокоят и вие самите не влезете отново в коловоза на ежедневието. В един момент ще спрете да се стараете да бъдете такива, каквито партньорът ви иска. Същото се отнася и до него. Така в един момент старите проблеми ще се появят отново.

3. Щом е имало край, значи е имало причина за него.

Вероятно вие не сте деца, нито пък се държите като такива. По тази причина се предполага, че не сте сложили край на връзката си заради някаква глупост. Вероятно е имало не една и две причини, заради които сте сложили край. Може би в миналото все още има много скрити разочарования и тъжни моменти. Спомнете си за тях и ще видите, че раздялата не е била прищявка, а нещо, до което се е стигнало заради много и различни причини.

4. Запълване на липса.

Ако сте имали дългогодишна връзка, самотата може да ви се струва страшна и плашеща. Това обаче не е причина да се събирате с бившия си приятел. Може би сте чували, че понякога е по-добре за човек да бъде сам, отколкото в неподходяща компания. Освен това много скоро (ако си дадете шанс) ще разберете, че самотата всъщност се нарича свобода и не е ваш враг, а точно обратното!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Дени ( преди 9 години )
Наистина статията не е съвсем точна според мен, в една връзка трябва да има компромиси. Освен това, понякога осъзнаваш какво си имал, след като го изгубиш. Обаче, мъже престанете да мрънкате и да се оплаквате. Сериозно ли е такъв проблем че жена ви иска да отиде на йога или да си направи прическа?! Жалки сте!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trojka Ahikowa ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
каква е тая глупост бе хора били сме си същите както и преди раздялата.........щом тези двама души са си повярвали отново и са решили да се съберат,значи за времето през което са били разделени са мислили и размишлявали върху грешките си и върху това,което ги е разделило и по един или друг начин са се постарали да го променят и да се докажат пред другия ,че могат и ще се справят занапред............вълка козината менял,нрава не,я моля ви се не пълнете с изтъркани пословици и поговорки главите на хората,който се обича ще се вземе и такъв какъвто е...........а ние сме си ние отделни личности и ако искаме да сме двойка трябва да се приемем с различията си и такива а кakвито ни е създала природата,а не да се мъчим да се променяме един друг и да се правим наш си прототип..... :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
зузка ( преди 9 години )
Хора, малко по-леко го раздавайте, влизам в този сайт, за да рзпусна, а не да ме товарите с тъпите си коментари
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Люти Мецан ( преди 9 години )
Браво на интервеко. Изключително дълбокия афект който предизвикват такива писания у останалите малко "нормални" хора е, че освен те, и всички "Женски" предавания и бъбрилници са буквално задушени от пошли и абсурдни личности с 0 човешки качества и потенциал. Цялата тази палячовщина слага под един знаменател "Жените" превръщайки ги в плиткоумни ЧУЧЕЛА, вълнуващи се единствено от потребление, и др низменни първосигнални страсти, както и "Щастие" като "Щастие" е едно абсолютно абстрактно понятие, най често се има предвид "Повече потребление" в широкия смисъл на думата ( потребление на време за скъпа прическа, шопинг, йога ). Това "щастие" така и не настъпва. Някои би казал "защо обръщаш внимание смени канала" да ама не! защото докато има такова влияние и обществото ще боледува. Подобни създадоха този УРОДЛИВ модел на "мъж"/"жена" и постоянното разделение на "Лагери" между половете и тяхното противопоставяне. "ние" жените или "вие" мъжете това е много сериозен разрив в нормалното междуполово общуване и ритъм на отношения.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
interveko ( преди 9 години )
Много добре казано от Лютфиместан Османдог, напълно съм съгласен и няма какво да добавя. Живеем в общество, в което сме забравили как да решаваме проблеми и как да менажирами конфликти и човешки отношения. Но все пак да не забравяме, че този сайт пуска статии от рода на "най-добрите обувки за лятото са сандалите, а за зимата - ботушите", така че не се учудвам. Но наистина е вярно, че напълно игнорираме израстването в една връзка, защото това изисква да си мъдър и пораснал човек, а е по-лесно да режеш и избягваш конфликт, мисъл, преосмисляне, и т.н. Аз пък съм свидетел точно на обратното - ако една връзка е силна и базирана на любов, общи интереси, мироглед, уважение, и какво ли не, и ако може би в този момент единия или другия има различия, особено във етапа на живота си, в който се намират, нормално е временно да прекрати една връзка и съвсем скоро след това да пламне отново защото хората са имали време да помислят и да оценят другия човек. Това идва с опита, а не с четенето на евтини статии и псевдо психология. А пък и зависи какво търси човек - ако търсиш бройки, разбира се, късаш наред, защото който търси намира, и причина все се намира. Но когато човек е сериозен, винаги се намира човека, заради когото си заслужава компромис с цел израстване заедно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лютфиместан Османдог ( преди 9 години )
Това аз в какво израствам няма никакво значение. Значение има зловредното влияние на овсекидневената психология, натрапването на повърхностност, безчовечност, липса на дълбочина у личността и неговите взаимоотоношения, и всичко това проповядвано МАСОВО и от всякакви източници. Индустрията включая тази на некадърните психолози има интерес от превръщането на населението в 3г искащи инфантили неспособни да решат нито един сериозен житейски проблем, било той личностен или в отношение с друг човек. Психологията в днешно време служи предимно на индустрията, на рекламната индустрия най вече, тя отдавна не е наука в помощ на индивида.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
До Лютфиместан Османдог: Напълно вяро.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лютфиместан Османдог ( преди 9 години )
Изключително *** статия която за пореден път провокира консумацията, консумацията и в човешките отношения. Смисълът на съжителството с друг човек, и семейните ценности са опорочени до такава степен от такива статии и "психолози", че днес почтни няма здраво семейство. Хората вместо да порастват в една връзка, порастват преодоляваики собствените си недостатъци и приемайки тези на другия, те се инфантилизират и преобръщат в едни егоцентрични 3 годишни деца с много информация в главите си ( обикновено ненужна ) които само черпят внимание от партниора, няма "ние" което е по голямо от АЗ. И подобни писания само влошават състоянието на нещата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар