IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от това да сте необвързани, докато сте на 20

13 юли 2014 13 01

Няма причина да искате приятел на всяка цена

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога човек много лесно може да се поддаде на това, което обществото смята за нормално и правилно. Може би сте си мислили, че след като завършите училище, отивате в университет, срещате мъжа на мечтите си, влюбвате се и на 25 години вече сте женени. Е, невинаги става така.

С течение на времето тези възприятия за нормално са се променили. Едно време бабите и дядовците ни са сключвали брак в ранната си възраст, а сега настоящото поколение го прави много по-късно. Макар реалността днес да ни показва, че няма нищо лошо в браковете след 30 години, много жени се чувстват зле, ако на 20+ години все още са необвързани.

В главата си започват да режисират планове как ще останат „стари моми“ и как времето им изтича буквално с всяка изминала минута. Ако и вие самите имате подобни страхове, трябва да разберете, че те са напълно неоснователни. Всъщност има редица ползи от това да бъдете необвързани, докато сте на 20+. Ето ги и тях:

1. Можете да бъдете спонтанни. Това е един от малкото периоди в живота ви, когато можете да правите каквото си поискате, когато поискате и по какъвто начин ви е приятно. Не се налага да се съобразявате с нечие чуждо мнение.

2. Може да пътувате. Това е един от най-добрите начини да откриете кои сте, да срещнете различни хора и да натрупате спомени за цял живот.

3. Може да прекарвате много време със семейството и приятелите си. Когато имате някои любим човек до себе си, вие прекарвате много малко време с другите ценни хора във вашия живот. Сега е времето, в което трябва да се възползвате и да бъдете максимално близки със семейството си и приятелите си.

4. Научавате се да бъдете сами. В това няма нищо лошо, дори напротив. Когато сте сами, вие имате възможността да опознаете по-добре себе си – качество, което ще ви бъде от полза за целия ви живот.

5. Имате възможност да се срещате с много мъже. По-големият опит с представителите на срещуположния пол ще ви даде знания, с които по-лесно ще разпознаете този, който наистина си струва.

6. Ще разберете кои са вашите собствени ценности и че трябва да търсите партньор, който ги споделя.

7. Имате свободата да взимате решения само въз основа на това, което вие искате. Като деца, много често вашите родители са решавали вместо вас. След време ще трябва да се съобразявате с мъжа до себе си и по-нататък с вашите деца. Насладете се на периода, в който само вие определяте правилата на играта.

8. Ще можете да си купувате скъпите обувки, които искате. Когато сте необвързани и нямате семейство, вашите пари са предназначени само за вас. Сега е моментът, в който може да поглезите себе си, без да изпитвате вина.

9. Ще можете да се прибирате късно и да спите до когато искате. Няма кой да ви съди и да ви държи сметка.

10. Ще можете да разберете какво ви харесва най-много и да го правите в свободното си време. Може би обичате да плувате, да карате колело, да ходите на танци или да четете до късно книги? Имате възможност да се отдадете на всичките си страсти.

11. Ще имате възможност да се преместите на ново място. Когато нямате нещо, което ви обвързва в този град или дори тази държава, вие може да потърсите щастието си на ново място.

12. Ще имате възможност да развивате повече своята кариера. Тъй като нямате човек до себе си, който да отвлича вашето внимание, вие ще можете да вложите цялата си енергия в кариерата си. Това няма как да не ви се отплати и да не ви бъде в плюс, когато решите да създавате семейство.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
определено това е възраст, на която трябва да си свободен, но пък ако срещнеш някого - какво лошо?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар