IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо никога не трябва да излизате с бившия на приятелка

1 юли 2014 14 45

Тези мъже са забранени

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога химията е странно нещо. Изведнъж може да се почувствате привлечени от бившето гадже на ваша приятелка и да попаднете в много деликатна ситуация. От една страна всичко между тях е приключило, но от друга – все пак този мъж е бил с вашата приятелка.

Най-добре е да избягате от изкушението, тъй като иначе рискувате много. Вашата приятелка едва ли ще бъде очарована от идеята да излизате с неин бивш, още повече, ако нещата не са завършили добре. За да улесните избора си, трябва да сведете въпроса до това какво избирате – приятелството или флирта?

Ако не можете да отговорите категорично на този въпрос, вижте кои са причините, заради които бившите на ваша приятелка са забранени:

1. Помислете за чувствата на своята приятелка.

Разбира се, не е изключено на нея да не ѝ пука за този човек, особено ако са излизали за кратко. По-голямата вероятност е, че вашата приятелка ще се чувства тъжна, объркана, обидена и дори ядосана от подобна ситуация. Наистина ли искате да рискувате приятелството си заради просто някакъв мъж?

2. Приятелството е на първо място.

На първо място вие трябва да бъдете лоялни към вашата приятелка. Не забравяйте, че нея я познавате много време преди да разберете, че този мъж изобщо съществува. Как бихте се почувствали, ако тя реши да излиза с бившето ви гадже? Вероятно няма да ви хареса, така че не го правете и вие.

3. Сравнение.

Ще ви е приятно ли постоянно да бъдете сравнявани с една от най-добрите си приятелки? В един момент това ще започне да ви дразни, ще искате той да бъде по-щастлив с вас, отколкото с нея. Малко по малко ще започнете да се озлобявате към вашата приятелка, което допълнително ще утежни отношенията ви.

4. Фалшива „благословия“.

Като добра и съобразителна приятелка, вие сте попитали своята дружка дали има нещо против да се виждате с нейния бивш. Дори тя да ви отговори с „няма проблеми“, не бъдете сигурни, че това наистина е така. Може би вашата приятелка се чувства длъжна да отговори по този начин или не смята, че би ревнувала. Реалността може да се окаже съвсем различна.

5. Причините, заради които те са се разделили.

Вашата приятелка е скъсала с този мъж заради нещо и то сериозно. Ако той ѝ е изневерил, каква гаранция имате, че няма да го направи и на вас? Всъщност вие знаете достатъчно много неща за този човек, които трябва да ви откажат от него. Помислете не само за своята приятелка, но и за себе си – наистина ли искате да излизате с мъж, за когото знаете, че „не е стока“?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари