IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с депресираната си половинка

11 юли 2014 14 43

Не се обвинявайте, а опитайте да го подкрепяте, докато излезе от този мрачен период в живота си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички хора сме различни и се афектираме по индивидуален начин от случващото се покрай нас. Не всеки може да приема с усмивка проблемите и да се отдава на оптимизъм. Някои са склонни да влизат в депресивни настроения, които ги правят неособено приятна компания.

Най-лесно е да напуснете стаята/мястото и да намерите по-позитивни хора. Но не и ако живеете с подобен човек или ако той е вашата половинка. Със сигурност би ви било криво да гледате намръщения си любим дни наред.

Ето и какво може да опитате, за да го извадите от мрачното му настроение:

1. Направете нещо забавно заедно

Отидете да гледате някоя комедия, практикувайте любимото му хоби, изненадайте го с някой подарък или парти. Това веднага ще подобри настроението му.

2. Дайте му пространство

Понякога, когато човек е вкиснат, той има нужда да остане насаме със себе си и само се ядосва на безкрайните въпроси на другите кога, къде и какво става. Ако половинката ви е от този тип хора, по-добре не го закачайте, когато е депресиран или ядосан. Дайте му ден, максимум два. Ако положението не се подобри, вече може да действате.

3. Предложете му да потърси професионална помощ

Трябва много да внимавате как ще подхванете темата, за да не се обиди и да ви обвини, че го смятате за луд. В случай, че депресията му е дълбока и дълготрайна, наистина е по-добре да се види с психолог. Но не го притискайте!

4. Не се вманиачавайте да му върнете щастието сега и веднага

Все пак помислете и малко за себе си. Ако приятелят ви постоянно е кисел и депресиран и вината не е ваша, не е нужно и вашият ден да се скапва. Хубаво е да видите усмивката на лицето му, но и да не стане този път, посветете се на вашите си неща и опитайте по-късно.

5. Не се винете

Причината той да не е щастлив вероятно не се корени във вас, така че не се винете излишно. Поговорете с него, ако ви сподели какво го тревожи, предложете му подкрепата си. Но не се винете и не се съсипвайте преди да сте уточнили проблема.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )