IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаците, че трябва да промените очакванията си за първата среща

12 юли 2014 13 25

Понякога жените имат твърде високи или твърде ниски стандарти в това отношение

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Реалният живот няма нищо общо с приказните филми на „Дисни“ и все пак много жени продължават да смятат, че още на първата си среща с мъжа (принца), във въздуха ще залетят флуиди и до края на вечерта, двамата ще искат да прекарат живота си заедно.

Проблемът е, че този сюжет се случва твърде рядко, а жените са склонни да възприемат всеки мъж, с когото излизат на първа среща, като „Мистър Идеален“. После, когато той не оправдае високите им очаквания, бягат през глава като Пепеляшка от бала.

Може би проблемът е точно в създаването на тези твърде високи, твърде ниски или твърде погрешни очаквания за сценария, свързан с първата среща с нов мъж. Може би е време да коригирате вашите стандарти в това отношение, за да намерите най-накрая човека, когото търсите.

Ето и 7-те сигурни признака, че трябва да промените очакванията си за първата среща:

1. Винаги се притеснявате какво ще си помислят за него приятелите ви.

Вие изобщо не трябва да се притеснявате дали приятелките ви ще харесат въпросния мъж, и/или дали неговите приятели ще харесат вас. Изобщо това, как другите ще реагират на вашия флирт не трябва да е от значение за вас. Влюбването изисква смелост. Доверете се на интуицията си и ако тя ви подсказва, че искате втора среща с този симпатяга, значи това е правилната стъпка. Може според най-добрата ви приятелка той да е смотаняк или грозник, но по-важното е какъв е той във вашите очи.

2. Вашият първи въпрос към мъжа е: „С какво се занимаваш?“

В днешно време е добре да искате да знаете с какво се занимава вашият потенциален бъдещ партньор, дали е амбициозен, дали изкарва добри пари и т. н., но в никакъв случай не трябва да задавате този въпрос в началото на срещата ви. Мъжът иска да бъде оценен по други достойнства от жената, преди да ѝ разкрие доходите си. По-важното е да се уверите, че с него имате еднакви ценности и искате подобни неща в живота (семейство, деца и т. н.), за да прецените дали да продължите с отношенията си, а не да го разпитвате за детайли, свързани с нуждите ви от материални неща.

3. Имате си определен типаж мъже.

Някои жени си имат определен тип мъже (например висок, татуиран, мускулест и с прическата на Бекъм) и не дават шанс на другите момчета. Имайте предвид, че ако винаги излизате по срещи с един и същ тип мъже, вие дори не можете да осъзнаете от какви други качества бихте били привлечени. Това е все едно да си поръчваш едно и също ястие всеки път в ресторанта. По-добре дайте шанс на онова симпатично, слабо момче със смешните дрехи и спрете да се оглеждате за Бекъмовци. Може пък тази ваша стъпка да ви срещне с истинската любов.

4. Нападате с ирония мъжа още на първата ви среща.

На третата-четвъртата среща можете да си позволите да го критикувате или да пускате малко сарказъм в разговорите ви, но не и на първата ви среща. Ако той произнася някои думи с диалект, ако разказва тъпи вицове или разлее вино върху роклята ви без да иска – не му го натяквайте и не му се присмивайте за непохватността. Това е защото е нервен. Не считайте тези неща за негови недостатъци, защото може да има куп добри качества, които още да не ви е демонстрирал. Много жени си търсят причини, поради които един мъж не е подходящ за техен партньор, вместо доказателства, че той определено е подходящ.

5. Започвате да го наричате бързо „гаджето ми“.

Това, че сте били на една среща с някой мъж, не означава, че можете да го наричате свое гадже. Ако отдавна сте необвързана, ще се изкушавате да го направите, но все пак внимавайте пред кого и с какви думи го описвате. Думите ви винаги могат да стигнат до ушите му (или очите му, ако са написани в социалните мрежи) и да ви поставят в неудобна ситуация.

6. Оставяте се еуфорията ви да ви заблуди.

Алкохолът е част от повечето първи срещи, но едно е да изпиете две чаши вино, друго е да се напиете с водка или текила. Да не говорим, че спиртните напитки често объркват истинските ни чувства. Когато излизате с нов мъж, на ново място (особено ако е нощен клуб), вие ще сте с покачен адреналин и без да искате може да не разберете точно с какъв човек си имате работа. Съветваме ви втората ви среща с него да е на тихо и спокойно място, където да можете да разговаряте. Едва тогава ще усетите дали той е подходящ за вас.

7. Склонни сте да спите с мъжа твърде бързо.

Има жени, които действат отчаяно и преспиват с мъжа още на първата среща. В някои случаи, при силно сексуално напрежение, това е допустимо, но в повечето ситуации не е за препоръчване. Когато една жена става интимна твърде бързо с мъжа, той си създава погрешно впечатление за нея, тъй като тя му изпраща грешно послание. Само несигурните жени използват секса като начин да задържат вниманието на мъжа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
това с определения тип е доста тъпо, слава Богу, вече не ме интересува и давам шанс на различни хора!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар