IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво мислят жените и мъжете за изневярата

31 юли 2014 13 00

Новите тенденции във взаимоотношенията...

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Докато само преди няколко десетилетия изневярата като че ли е била запазена марка само за мъжете, то нещата днес стоят по много по-различен начин.

Вече няма да се приеме като изключение, ако една жена реши да изневери. Всъщност отдавна вече не важат двойните стандарти между половете, поне не по отношение на този въпрос.

Днес, колкото често чувате или ставате свидетели на случаи, в които мъже изневеряват, толкова често се сблъсквате и със случаи, в които представителките на нежния пол правят същото. Както вече е известно, причините, заради които жените и мъжете изневеряват, са различни.

Господата са подтикнати по-скоро от своето желание да си докажат, че още ги бива, а изневеряващите дами искат да запълнят някаква емоционална празнота по този начин. Как обаче се чувстват двата пола по отношение на изневярата? Резултатите от ново проучване определено няма да се харесат на безнадеждните романтици. Ето ги и тях:

Изневярата не е нещо лошо – освен, ако не ви хванат. Парадоксално е как хората се отнасят по отношение на изневярата, в зависимост от ситуацията. 82% от анкетираните са заявили, че имат нулева толерантност, когато става въпрос за подобна измама. Почти същият процент обаче са на мнение, че биха изневерили, стига това да няма никакви последствия.

Някои видове изневяра са позволени. В същото време половината от анкетираните мъже и жени са споделили, че вярват, че винаги има някакви основателни причини, заради които човек изневерява. Например, ако „връщате“ на гаджето ви, което първо ви е изневерило, вашата измама е оправдана и не се брои. Интересно откога двама партньори, които си изневеряват, имат стабилна и здравословна връзка?

Технологиите правят изневерите по-лесни. Изпращането на съобщения, активността в социалните мрежи – всичко това прави идеята човек да изневери по-лесна и съблазнителна. Това потвърждават цели 86% от анкетираните. Трябва да имате обаче едно наум: само защото една изневяра започва онлайн, това не означава, че тя ще си остане там. Само 31% от хората са успели да запазят всичко в рамките на интернет общуването.

Моногамията не е реалистична. По-голяма част от хората в изследването се съгласяват, че моногамията е „социално очакване, но не и биологична реалност“. Според 45% от анкетираните дългосрочна връзка с изневери е много по-реалистичен вариант, отколкото моногамната такава.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Pufpaf ( преди 9 години )
Разликата между мъжа и жената при изневерите е най-вече в това, че мъжа когато реши да изневерява мисли най-вече с долната си глава, а на женат и трябват много повече предпоставки, които да я тласнат и да се реши да направи това. За един мъж може всичко да му е наред във връзката, но да се появи някой засукана жена, която да му въздейства силно сексуално и той много по лесно би изневерил ако му се отдаде. Докато при една жена ако всичко и е наред във отношенията с партньора, има любов, хубав секс, тогава при нея и да се появи някой секси мъжага примерно колега в работата, тя много по трудно би се изкушила да изневери било то и само за тръпката. Както казах, мъжете повече мислят с долната си глава и ако някоя засукана жена се появи, те по лесно биха изневерили. За мен лично съм установил, че има два типа жени, едните са от тези за които секса е дори на първо място по важност и такива жени дори и да намерят някой мъж, който да им дава всичко, те пак биха изневерили, защото тръпката от новото за тях е много голяма и на тях им харесва да опитват с различни мъже. Другият тип жени са тези, които ако изневерят, то ще има сериозна причина за това и при тях решението хич не е лесно. Примерно има много жени, които поради различни причини не са били задоволени сексуално и при някои е много зле положението. Друга причина може да е липсата на внимание, любов и като цяло отношението на мъжа. Много от мъжете дори не осъзнават, че една женя няма нужда единствено от секс, те искат да бъдат гушкани, целувани, да има с кой да си поговорят, да се почувстват значими и обичани и те биха изневерили само заради това, а то дори е и много по голяма причина от самият секс. Тоест при жената не всичко е свързано със чукането, както е при мъжете. Това е много важно да го знаят мъжете, защото някои може да си мислят, че като дават достатъчно секс на една жена бил той и хубав и това е достатъчно, за да не погледне тя друг мъж. Ако има обаче силна истинска любов, а не от тази при която някой се е влюбил само във красивата външност на другия, защото и това го има, но аз говоря за истинската душевната любов и ако я има и двамата се раздават максимално, тогава хем ще са много щастливи, хем шанса някой да изневери е много малък.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тони ( преди 9 години )
Хаха, истина е това, което казвате, наистина за жените е съвсем различно чувството от различни мъже, за нас е все тая важно да е вътре :)))) Ако жена ми изневерява с надарен искам да гледам :))))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Юлиян ( преди 9 години )
За жените е по оправдано да изневерят чисто сексуално, защото при тях разликата с др мъж ( размер, форма, издържливост ) е по осезаема, по простимо е и поради факта, че най често жената е подложена на атаките от страна на мъжа, и в някакъв момент, емоционална дупка или подходящо настроение, тя просто може да се отдаде. Тоест в такава ситуация най често жената е пасивната страна, мъжът активната. Докато за да изневери мъж той трябва да отдаде вниманието си на друга жена и да поддържа това докато не я вкара в леглото. Така, че макар да съм мъж смятам, че женската е по невинна :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
класика, ако може все пак да не се изневерява... и най-вече - да намериш човек, който да ти дава всичко, от което имаш нужда!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар