IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 комплимента, които да избягвате

9 август 2014 13 10

Те само ще я накарат да се почувства по-зле

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Дамите имат нужда да получават комплименти, но това не означава, че ще се зарадват на всякакви определения. Ако например кажете на половинката си „изглеждаш здрава”, тя ще чуе „дебела си”. Ето защо трябва внимателно да подбирате думите, с които окачествявате някоя жена, за да не постигнете обратен ефект.

Вижте кои комплименти може да си спестите:

Изглеждаш като тийнейджър

Когато са в тийн възрастта момичетата правят какво ли не, за да изглеждат по-възрастни. След като минат 20-те, те започват да се обличат по-младежки. И все пак, ако изтъкнете този факт с думите „изглеждаш като тийнейджър”, тя няма да се поласкае, а ще си помисли, че говорите за малкия размер на бюста ѝ. Бъдете внимателни как се изразявате за възрастта.

По-хубава си, когато се усмихваш

Какво ли означава това, започва да си мисли тя. Иначе грозна ли съм? Освен това кой може да стои по 24 часа ухилен?! След подобни думи тя се чувства длъжна да се усмихва повече, което едновременно я изнервя и напряга. По-добре се постарайте да я разсмивате повече, но не ѝ казвайте причината.

Различна си

Жените мразят да чуват: „Различна си от повечето жени, с които съм излизал”. Това ги кара да мислят за бившите ви и за това дали нещо в тях самите не е наред.

Толкова си невинна

Никоя жена не желае да я мислят за наивна и невинна. Това в нейната глава означава „глупава”. По-добре използвайте думи като сърдечна, чиста, пряма, но не и наивна. Това само ще я мотивира да ви докаже обратното и може да ви изненада неприятно.

Много си умна за момиче

Упс, това е доста шовинистично изказване. Дамите са чувствителни на тема равенство и подобен коментар ще ѝ прозвучи сексистко и в никакъв случай ласкателно. Всяко момиче с малко мозък в главата ще ви зареже след подобен „комплимент”.

Изглеждаш здравословно

Никога не коментирайте визията на една жена, освен ако не искате да ѝ кажете, че е красива, магнетична, божествена. Думата здравословно не е комплимент, а по-скоро заместител, когато не можете да направите такъв и в главата ѝ това означава : „би изглеждала по-добре, ако свалиш някое и друго кило”.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Какъв вие хонорара за запълване на страниците със празнословия, моля!??
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )