IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че гаджето ви се нуждае от пространство

22 август 2014 12 40

Поведението му говори вместо него

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Някои двойки могат да удивят с поведението си дори и най-либерално настроените хора. Партньорите им дотолкова са обсебени един от друг, че буквално правят всичко заедно. Дори и хората, които много обичат своя партньор, знаят, че всеки човек има нужда от малко лично пространство и че прекарването на 24 часа 7 дни в седмицата е наистина прекалено.

Всъщност разделянето ви за по няколко часа от вашия партньор може да се отрази наистина страхотно на вашата връзка. Все пак не искате ли да усетите чувството, че любимият човек ви липсва и вълнението, което изпитвате малко преди да го видите?

Разбира се, различните хора приемат различно понятието „лично пространство“. За вас може да бъдат достатъчни само няколко часа, докато партньорът ви може да копнее за повече. За да бъдете сигурни как трябва да действате с гаджето си, ето и кои са признаците, показващи, че приятелят ви се нуждае от пространство:

1. Той не иска да си общувате. Един от най-очевидните признаци, че гаджето ви има нужда да остане сам, е фактът, че той не иска да си комуникирате. Според психолозите, когато човек се нуждае от негово място, той често се оттегля и е склонен да търси уединение. Това е особено вярно, ако приятелят ви е стресиран или разстроен за нещо.

2. Той често е недостъпен. Ако забележите, че отскоро вашият приятел все работи до по-късно или има да върши по-важни неща, отколкото да бъде с вас, то той има нужда от пространство. Мъжете често си правят планове с приятелите или търсят други извинения, за да си „откраднат“ малко време за себе си.

3. Той често ви критикува. Усещате ли, че напоследък гаджето ви критикува много неща във вас? Дрехите, косата или дори най-малкото нещо, което правите? Ако отговорът е „да“, значи трябва да го оставите за известно време сам. Време, в което да започнете да му липсвате и след което да може да ви оцени.

4. Той не отговаря на обажданията и съобщенията ви. Ако гаджето ви има нужда от лично пространство, най-вероятно той няма да ви отговаря толкова бързо, колкото сте свикнали. Въпреки че вие може да се чувствате наранени, пренебрегнати и дори предадени (съмнения за изневери), най-вероятно гаджето ви просто се чувства натоварен от вашето присъствие.

5. Той е раздразнителен. Имате ли чувството, че напоследък се карате повече със своя приятел? Опитва ли се той постоянно да се заяжда с вас и намирате ли го за по-раздразнителен от обикновено? За всичко изглежда сте виновни вие, а той никога не е направил нищо лошо? Ако случаят при вас е такъв, може би вие задушавате гаджето си с постоянното си присъствие около него. Най-доброто, което можете да направите, е да му дадете малко пространство. Ако и това не помогне – значи е време да си потърсите някой следващ.

6. Той ви го казва сам. Малко са мъжете, които очи в очи биха казали на приятелката си, че искат да останат за известно време сами. Така че радвайте се, ако гаджето ви направи точно това и му дайте часовете или дните, от които има нужда. Използвайте свободното си време пълноценно и ще забележите, че това се отразява много освежаващо и на вас самите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Мъж ( преди 9 години )
Ми тройке, той мъжа ТОЧНО ТОВА иска... Да го пуснат. А той дали ще пасе след като вече е поискал свободата си си е негов проблем. Може да прави каквото си иска. А той така или иначе вече го прави.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )