IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да изневерявате

28 август 2014 14 41

„Всеки го прави“ не е извинение за слабата ви воля

Кристен и Робърт не успяха да останат за дълго заедно след аферата на актрисата; Снимка: Getty Images

Кристен и Робърт не успяха да останат за дълго заедно след аферата на актрисата; Снимка: Getty Images

С годините представите за любовта, връзките, брака и любовните взаимоотношения сериозно се изменят. В повечето случаи промените водят до нещо по-добро, но колкото и да ни се иска, невинаги може да го твърдим със сигурност. А по отношение на любовта отдавна се наблюдава известна деградация – изневерите са все по-срещани и дори от много хора те се приемат като нормален аспект от любовната им връзка.

Изневерите обаче не са нормални. Докато има някой човек, който е наранен, разочарован, обиден и страдащ, изневерите няма как да бъдат „нормален аспект“ от модерните любовни взаимоотношения. Оправданието „всеки го прави“ също не може да извини липсващата воля от страна на изневеряващите.

В крайна сметка, ако толкова много имате желание да бъдете с различни представители на срещуположния пол, или не започвайте изобщо сериозна връзка или бъдете в „отворена връзка“, в която партньорът ви е напълно наясно със ситуацията и в която той има право да прави същото.

Но не изневерявайте. Ето и причините, заради които не бива да го правите:

1. Уважение.

 Един от основните фактори, заради който не бива да изневерявате, е уважението, което изпитвате към половинката ви. Независимо дали в момента изживявате труден период във връзката си, това все още е човекът, когото обичате и с когото сте прекарали немалък период от живота си. В крайна сметка, ако не искате да бъдете повече с този човек, винаги сте свободни да си тръгнете.


2. Последиците.

 Дори вашият партньор да се държи зле и според вас „да си го проси“, едва ли действията му могат да се сравнят по сила с вашата изневяра. Вие винаги ще бъдете човекът, който е нарушил неписаните закони на връзката и който е измамил другия човек. Искате ли да живеете с подобен етикет?

3. Последствията.

 Отношенията с вашата половинка никога вече няма да бъдат същите, дори тя да ви прости. Психологическите щети, които ще нанесете на своя любим човек едва ли могат да се опишат лесно. Според Psychology Today хора, на които са им изневерили, са по-податливи на депресия, насилие, раздяла и т.н. В крайна сметка нали не искате да навредите на някой, когото обичате?

4. Това е незрял ход.

Да, вашата половинка не е перфектна и има своите недостатъци. Може би не са един или два, а дори много повече. Изневярата обаче няма да ги реши, опитайте да обсъждате проблемите, вместо да се впускате в търсене на нови.

5. Трябва да живеете с вина.

Освен ако не сте коравосърдечен вид измамник, вие трябва да бъдете поразени от това колко зле се чувства вашата половинка. Нали не искате да живеете с идеята, че сте предали човека, когото обичате цял живот?

6. Много партньори ще търсят отмъщение.

А изневярата не е толкова забавна, когато вие сте от другата страна. Помислете за това, преди да решите да изневерявате. И не разчитайте, че деянието ви може да остане в тайна – никога няма гаранция за това.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Hawai ( преди 9 години )
С мъжа ми сме заедно от 15 години и досега поне сме си първите и единствени партньори, които сме имали и се чувстваме все така привлечени един към друг. Но знам, че никой не е застрахован и понякога си е сериозно изпитание, за да останеш верен, както на себе си, така и на партньора. Но накрая надделява или любовта ти към любимоя или всичко отива по дяволитв. Защото няма да се лъжем....след подобно нещо отношенията никога няюа да са същите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Моралист ( преди 9 години )
Авторът на статията е на 11 години - всичко за авторът на статията е или черно, или бяло.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Да, по принцип изневярата не е хубаво нещо, обаче не съдете толкова строго, защото понякога хората направо си заслужават да им се изневери. Например мъж насилник, който редовно бие жена си. Е, накрая жената му изневерява и то не заради самия акт, а просто защото е срещнала някой, който я цени и уважава. Или пък съпруга, която редовно отказва на мъжа си, е нормално е в едни момент да му писне от нейното вечно главоболие... и да си намери някоя, която не страда от мигрена всеки втори ден. Така, че животът е шарен и никога не знаеш дали някой ден няма да направиш точно това, което сега заклеймяваш като лошо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
На колко години е авторът на статията?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Глупости,кой мъж или жена ще изкара живота си само с един(една).Помислете малко,ходи се докато сте млади и има кой да ви поиска,а това е твърде малко време.Не е казано,че трябва да има причини за изневяра,важното е да не го демонстрирате.Съвсем друго е изживяването,особено ако има и по голяма разлика в годините.Който е пробвал знае-който не е, не може и да разбере,това е от мен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Моралист ( преди 9 години )
Абсолютно вярна статия, ако всички хора бяха еднакво. Тъй като обаче всеки човек е уникален, не знам дали някой може да каже хубаво нещо ли е изневярата или лошо? А какво е добро и лошо?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Каква е разликата между последици и последствия, че са написани като отделни заглавия на абзаци?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Bravo! Mnogo hubava statija! I e hubavo da ima vse poveche takiva statii, zashtoto neshtata naistina sa se promenili veche, i to ne kqm dobro. Za shtastie, vse oshte ima mnogo mnogo hora koito vjarvat v ljubovta i hubavata vrqzka, i mislja che te nikoga njama da izcheznat. Bravo!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
пълни глупости... в кой свят живеете?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар