IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поправите лошата си връзка

25 август 2014 12 00

Ако обичате половинката си, не се отказвайте толкова лесно

Кадър от филма "The Break-Up"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Break-Up"; Снимка: outnow.ch

Всички любовни взаимоотношения преминават през различни етапи. Много връзки попадат в „черни дупки” и партньорите им бързо решават, че е настъпило времето за раздяла. Преди да се стигне до края обаче, важно е да знаете, че има много начини да поправите лошата връзка.

Лошата комуникация най-често е причината, заради която жената и мъжът решават, че отношенията им са изчерпани. Ето защо, ако обичате половинката си, не бива да се отказвате толкова лесно от нея. Можете да преодолеете почти всички препятствия, стига да имате търпение и най-важното – желание.

Ето няколко полезни съвета, с помощта на които можете да се опитате да поправите нефункциониращата си връзка:

1.Назовете проблемите си. На първо място трябва да признаете, че имате проблеми и трябва да ги назовете с истинските им имена. След това трябва да ги обсъдите с вашия партньор, но избягвайте да се обвинявате и нападате взаимно. Нека всеки от вас се постави на мястото на другия и едва след това започнете обсъждането на проблемите.

2.Отделяйте време един за друг. Винаги се старайте да прекарвате колкото може повече часове заедно, независимо колко сте заети. Все пак една връзка не може да се развива правилно, ако не инвестирате време в нея. Не забравяйте, че любовните ви отношения трябва да са един от приоритетите в живота ви, а дори в лоши моменти – най-важният приоритет.

3.Заминете някъде заедно. Какъв по-добър начин да подобрите връзката си и да увеличите интимността между вас и партньора ви, от това двамата да заминете някъде на почивка? Не е нужно дори да ходите в друга държава, прекарайте няколко свободни дни в близък до вашия град, където никога не сте били преди. Идеята е да направите нещо вълнуващо заедно и да се наслаждавате един на друг.

4.Научете нещо ново. Друго нещо, което ще ви сближи, е общо хоби – нещо, което ще заинтригува и двама ви. Например, може да се запишете на спорт заедно или пък да започнете да учите японски език. Споделянето на общи интереси със сигурност ще се отрази страхотно на връзката ви.

5.Подобрете вашата комуникация. Както вече споменахме, добрата комуникация, е гаранция за пълноценна връзка. Така че наблегнете върху подобряване на вашите умения за общуване. Водете честни разговори и избягвайте нападките към другия човек. Говорете спокойно и се опитайте с общи сили да намерите най-правилния начин за изказване на вашите мнения.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Добре ( преди 9 години )
Не са лоши съветите, но....На първо място е едно задължително условие - да има желание и да се направят усилия и от двете страни. Каквото и да правите, каквито и "техники" на помиряване да прилагате, нещата не стават на сила! Ако единия се напъва да оправя нещата във връзката, а другия е безхаберен - резултата ще е един - раздяла!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар