IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво да помислите, преди да се върнете при бившия

29 август 2014 14 45

Няколко въпроса, на които трябва да си отговорите честно

Кадър от филма "Дяволът носи прада; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Дяволът носи прада; Снимка: outnow.ch

Много партньори се разделят, като по-голяма част от тях го правят завинаги. Съществува друга част от двойките обаче, които след даден период от време се събират за втори път. Някои бързо разбират, че отново не могат да бъдат заедно, докато други успяват да изчистят недоразуменията помежду си.

Ако вие обмисляте дали да се съберете със своя бивш, помислете добре преди да го направите. Нямате никаква гаранция дали ще попаднете в първата или втората група. За да си спестите неприятностите, поредното разочарование и грешка, бъдете честни и отговорете на следните въпроси:

1. Чувствате ли се самотни? Това е един от ключовите въпроси, за чийто отговор трябва да се вгледате в себе си, за да прецените ситуацията реално. Дали вашият бивш любим ви липсва или просто чувствате липса на мъж в живота си? Не позволявайте да се върнете при някого, когото не обичате, а просто сте свикнали с него. Ако пък наистина изпитвате силни чувства към своя бивш приятел, значи може би наистина трябва да помислите за втори опит с него.

2. Защо искате отново да се срещате с бившия си? Това е още един важен въпрос, на който трябва да си отговорите, преди да се впуснете в старата-нова връзка. Разберете какви са истинските причини и не бъркайте физическото привличане с любовта. Уверете се, че си струва да се върнете при бившия си и причините са наистина основателни.


3. Защо всъщност се разделихте? Има ли нещо нередно, което той е направил? Или може би вие сте виновни? Ако той е виновникът, способни ли сте да му простите и да бъде всичко както преди? Какви са останалите проблеми, които са подпомогнали вашата раздяла и имате ли и двамата желание да работите върху тях?

4. Ще започнете ли начисто? Ако решите да се събирате отново с бившия си приятел, трябва да сте сигурни, че и той, и вие ще дадете нов старт на отношенията си. Не бива да товарите новото начало със стар багаж и нерешени проблеми. Само, ако и двамата сте готови да започнете начисто, си заслужава да опитвате отново. Иначе започвате там, откъдето сте спрели, а това не си заслужава дори усилието.

5. Обичате ли се достатъчно? Колкото и да обичате бившия си, не забравяйте, че трябва да обичате на първо място себе си. Ако вашият бивш се е държал зле с вас, какъв е смисълът отново да пренебрегвате своята личност? Съществува и друга опасност – ако се чувствате несигурни в себе си, може би ще искате да бъдете отново с бившия си, защото това ви е познато и така за вас е по-сигурно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари