IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чертите на успешната връзка

1 септември 2014 14 36

Какви характеристики трябва да имат любовните отношения с перспектива

Кадър от филма "Марли и аз"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Марли и аз"; Снимка: outnow.ch

Връзките са нещо сложно. Няма съвършени отношения, но почти перфектните такива се отличават с някои характеристики. Именно те са гаранция, че една връзка е добра, което ѝ дава много по-големи шансове да оцелее във времето и да продължи с години.

Колкото повече от тези черти имат вашите любовни взаимоотношения, толкова по-голяма гаранция имате вие, че ще останете със своята половинка. Разбира се, има и други характеристики, но тези са основните:

1. Сигурност. Вие трябва да се чувствате сигурни, когато сте с любимия си човек. Той трябва да ви дава сигурността, че ще ви предпази от всяка опасност и ще ви помогне да се преборите с всяка неприятна ситуация. Вие трябва да усещате неговата подкрепа, както и той вашата.

2. Честност. Ако помежду ви няма честност, вашата връзка е предварително обречена. Това е една от най-важните предпоставки за дълготрайни и стабилни отношения. Вие трябва да бъдете отворени към вашата половинка, както и той към вас. Трябва да бъдете честни един към друг, дори да бъде трудно. Не забравяйте, че честността трябва да върви ръка за ръка с такта, за да може всичко да бъде приемано и преодолявано по-лесно.

3. Доверие. Доверието е друг основен градивен елемент на добрата връзка. Трябва да знаете, че можете да имате доверие на вашия партньор, както и той трябва да бъде сигурен във вас. Представете си колко кошмарни биха били любовните ви взаимоотношения, ако не си вярвате и постоянно имате съмнения един в друг.

4. Любов. Разбира се, любовта е една от най-важните черти на успешните връзки. По начало това е нещото, което ви е обединило и което трябва да продължава да го прави. Когато двама души се обичат, те могат да устоят на почти всяка буря. Също така любовта ви трябва да става все по-силна с времето, стига да знаете как да я подхранвате.

5. Забавления. Двамата трябва да умеете да се забавлявате заедно, било то дори да се наслаждавате на взаимната си компания у дома. Когато партньорите се забавляват по един и същи начин и имат едни и същи интереси, това ги сплотява още повече. Не забравяйте да се забавлявате, било то и с хубав филм събота вечер.

6. Надеждност. Вие трябва да знаете, че до себе си имате човек, на когото можете да разчитате. Човек, който ще ви помогне във всяка ситуация и ще бъде винаги до вас. Чувството, че имате такава половинка до себе си ви кара да инвестирате още повече във вашите отношения и да му отвръщате със същото.

7. Вярност. Това е едно от основните неща, необходими, за да може една връзка да продължи дълго време. Особено сега, когато на мода са доста по-свободните отношения (в които няма нищо лошо, ако и двамата партньори са съгласни). Въпреки това, когато партньорите са си верни, това създава един магически свят за тях, в който интимността и любовта им не може да бъде нарушена от никой друг. Освен това верността върви ръка за ръка с искреността и чистата, силна любов.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари